Makarone u saftu – jos jedan izuzetno ukusan obrok, koji je na hrono ishrani jedino moguc za dorucak, a za one koji ne mare za hrono, oni mogu i za rucak.
Za ovakvu vrstu jela u pitanju su samo finese, kako doci do idealnog ukusa. Kod mene sve to zavisi od raspolozenja i licne zelje ili zelje moje dece, sta bi se toga dana jelo.
Danas sam imala zelju za ukusom od paradajza. Pa tako je i nastalo ovo jelo. Samo vam mogu reci da je ukus predivan. Vi mi nemojte samo verovati na rec, nego i spremite sebi i svojim ukucanima.
Jos jedna pozitivna strana ovog jela je sto mogu da jedu sa zadovoljstvom i oni koji nisu na hrono ishrani, a da se ne zale da im nije po ukusu.
Jadranka Blažić, blog Kuvajmo hronovski >>>
Makarone u saftu – Jadranka Blažić
Makarone u saftu – jos jedan izuzetno ukusan obrok, koji je na hrono ishrani jedino moguc za dorucak, a za one koji ne mare za hrono, oni mogu i za rucak.
- 300 gr makarone (sitne)
- 600 gr meso (krmenadle)
- 2 komad ljubicasti luk (veliki)
- 3 čena beli luk
- 3 komada paradajz (veća)
- 2 komada lovorov list
- 0,5 kašičice tucana ljuta paprika
- 1 kašika zelen (seckano sušeno lišće)
- so (po potrebi)
- 1/2 kasicice bibere
- 100 ml ulje
- voda (po potrebi)
- Luk sam isekla na rebra ali ne jako tanko, jer ce se to sve fino izdinstati i nece se ni primecivati. Stavila sam da se luk dinsta u zagrejanom ulju i posolila sam ga da lepse odmekne, a i da bude naravno ukusnije kada se dinsta posoljen.
- Za to vreme sam paradajz poparila sa vrelom vodom, oljustila ga i iseckala na sitne kockice. Moze i da se samelje u blenderu ako zelite. Luk se sve vreme dinsta poklopljen i na slabijoj temperaturi. Kada pocne da ponestaje tecnosti, postepeno dodajete umesto vode, paradajz koji ste iseckali. Dok utrosite sav paradajz i luk je vec mekan skroz.
- Meso sam isekla na srednje parcadice i ubacila da se dinsta u luku. Tu sam dodala lovor, tucanu papriku i polako dolivala vode ako je potrebno. Ovo meso bude brzo gotovo, pa treba paziti da se ne raskuva.
- Pred sam kraj kada je meso gotovo usula sam 600ml vode, sve fino promesala, pojacala temperaturu da provri i ubacila makarone. Smanjila temperaturu za 1/3. Dodala sam soli i na slaboj vatri kuvala koliko pise na pakovanju. Meni je bilo dovoljno vode, nisam nista vise dodavala. Kada je bilo gotovo dodala sam beli luk narendan na sitno rende i seckano lisce zeleni. Poklopila da se sve stisa i ukusi sjedine.
- Fenomenalan i ukus i miris.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od povrća, kliknite na link: JELA OD POVRĆA. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!