Mantije

RECEPT PRIPREMILADijana Popović

Mantije – ukusni zalogajčići punjeni sa mladim sirom.

Tri porcije poslužiti uz kefir.

Mantije – Dijana Popović

Mantije – ukusni zalogajčići punjeni sa mladim sirom.

Fil:

  • 1 kg mladog sira
  • 5 jaja
  • soli po ukusu

Za premazivanje mantija:

  • 125 gr otopljenog putera

Za pripremu domaćih razvijanih kora:

  • 500 gr brašna
  • 2 kašike soli
  • 50 ml ulja
  • 250 ml mlake vode
  1. Sir izgnječiti, pa u sir dodati umućena jaja, posoiti po ukusu i izmešati.
  2. Od navedenih sastojaka umesiti fino glatko testo i podeliti ga na četiri jufčice svaku jufčicu namazati sa uljem i ostaviti da se odmara 40 minuta.
  3. Kad se testo odmorilo, razviti jufke što tanje, pa uz samu ivicu jufke stavljati pripremljeni fil od sira, zatim, lagano testo uviti kao u rolat, pa od uvijenog rolovanog testa kidati rukama komadiće, pritisnuti sa prstima, zatvoriti krajeve i redđati u podmazan pleh.
  4. Preko mantija premazati otopljen puter.
  5. Peći na 250 stepeni 30 minuta.
  6. Poslužiti uz jogurt kiselo mleko ili kefir, po ukusu, šta ko voli.
  7. Prijatan ručak.
  8. Preliv za mantije napraviti od kisele i neutralne pavlake, pa preko vrućih mantija preliti preliv i zapeći u rerni 5 minuta.
  9. Uživati u ukusu mantija dok su tople.
Recept sam dobila iz Sjenice. Uz mantije možete napraviti i turski napitak ajran, koji se pravi ovako: 1 litar jogurta, mala kašičica soli i 500 ml kisele vode, pomešati i poslužiti hladno – znači, vruće mantije i hladan ajran.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.