Marinirani oslić – trudimo se da ribu jedemo bar jednom nedeljno, ponekad i više puta, ali sve zavisi od ponude u ribarnici. Nekako s jeseni i ta ponuda je veća, ne bih rekla i kvalitet, ali tako je kad ste daleko od mora i reka. Od onog što nađem pokušavam da napravim ukusan ručak.
Marinirani oslić – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online
Marinirani oslić – trudimo se da ribu jedemo bar jednom nedeljno, ponekad i više puta, ali sve zavisi od ponude u ribarnici. Nekako s jeseni i ta ponuda je veća, ne bih rekla i kvalitet, ali tako je kad ste daleko od mora i reka. Od onog što nadjem pokušavam da napravim ukusan ručak.
- 3 veća oslića
- 0,5 kašičice sušenog ruzmarina
- 0,5 kašičice sušene majčine dušice
- 0,5 kašičice sušenog origana
- 1 komad sok od limuna
- 200 g posnog majoneza
- 3 kašičice senfa
- 2 čena belog luka
- U odgovarajućoj posudi sjediniti posni majonez, sok od limuna, senf, pasirani beli luk, ruzmarin, origano i sušenu majčinu dušicu. Dodati začine po ukusu i promešati.
- Osliće zarezati na više mesta i preliti ih pripremljenom marinadom od majoneza. Ostaviti u frižideru da miruju najmanje 60 min.
- Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju marinirane osliće. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!