Medeni mafini – Kristina Gašpar

0

Medeni mafini – ukus ovog kolača najviše zavisi od pekmeza/džema koji koristite. Znači, na ukus možete uticati. Koristila sam mešanu marmeladu – bundeva, jabuka, dunja, narandža, limun i vanila. Takođe je važno da koristite kvalitetnu čokoladu. Dobićete ukus koji obećava.

Medeni mafini - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Medeni mafini – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Medeni mafini - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Medeni mafini - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Medeni mafini - ukus ovog kolača najviše zavisi od pekmeza/džema koji koristite. Znači, na ukus možete uticati. Koristila sam mešanu marmeladu - bundeva, jabuka, dunja, narandža, limun i vanila. Takođe je važno da koristite kvalitetnu čokoladu. Dobićete ukus koji obećava.
Obrok Desert
Kuhinja Internacionalna, Srpska/Srbijanska
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 25 minutes

Sastojci

  • 2 komada jaja
  • 1 dl šećera
  • 1 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • 1 kašičica vanilin secera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica začina za medenjake
  • 1 kašika kakaoa
  • 3 dl brašna 1,5 šolja
  • 2 dl domaćeg pekmeza džema, marmelade po izboru

Uputstvo za pripremu

  1. Za biskvit sjedinite sve sastojke (osim džema) i umutite mikserom.
  2. Pleh za mafine obložite papirnim korpicama. Sipajte po 2 kašičice testa, preko stavite po 1-2 kašičice džema, pa prekrijte testom (1-2 kašičice). Pecite ih na 150 stepeni 15 minuta i 10-tak minuta na 180 stepeni.
  3. Za glazuru istopite vodu, čokoladu i maslac.
    Medeni mafini - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  4. Kada se sastojci sjedine, sklonite sa ringle, dodajte med i mešajte dok se on ne otopi.
    Medeni mafini - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  5. Prelijte mafine glazurom i dekorišite ih po želji.
    Medeni mafini - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Beleške

Nama su šarene mrvice bile jako važne.Pored toga što je Uskrs, jako volimo da ih "mljackamo"  jer su "njam".Za one koji ne vole šarene mrvice, preporučujem lomljenu čokoladu - crnu i belu.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.