Medenjaci bez meda - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Medenjaci bez meda - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Medenjaci bez meda.

Medenjaci bez meda:

  • 330 g brašna,
  • 1 kašičica sode bikarbone,
  • pola kašičice cimeta,
  • prstohvat karanfilića,
  • četvrtina kašičice muskatnog oraha,
  • 170 g margarina,
  • 250 g šećera i
  • 1 jaje.

Medenjaci bez meda, priprema:

  • Brašno prosejati sa sodom bikarbonom, margarin umutiti sa šećerom, dodati jaje, cimet, karanfilić, muskatni orah i pripremljeno brašno.
  • Testo dobro sjedinite, rastanjite na debljinu malog prsta, kolutove vadite čašom. Veće ili manje po vašem ukusu.
  • Medenjake poređajte u tepsiju, ostavite razmak između da se ne bi slepili jedan uz drugi.
  • Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko dvadesetak minuta, odnosno dok ne budu pečeni.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!