Medenjaci bez meda.
Medenjaci bez meda:
- 330 g brašna,
- 1 kašičica sode bikarbone,
- pola kašičice cimeta,
- prstohvat karanfilića,
- četvrtina kašičice muskatnog oraha,
- 170 g margarina,
- 250 g šećera i
- 1 jaje.
Medenjaci bez meda, priprema:
- Brašno prosejati sa sodom bikarbonom, margarin umutiti sa šećerom, dodati jaje, cimet, karanfilić, muskatni orah i pripremljeno brašno.
- Testo dobro sjedinite, rastanjite na debljinu malog prsta, kolutove vadite čašom. Veće ili manje po vašem ukusu.
- Medenjake poređajte u tepsiju, ostavite razmak između da se ne bi slepili jedan uz drugi.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko dvadesetak minuta, odnosno dok ne budu pečeni.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!