Mekike, sastojci:
- 20 gr kvasca
- 3 kašike ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 400 gr brašna
- ulje za prženje
Mekike, priprema:
- Pomešati mlako mleko sa vodom, dodati šećer, izmrvljeni kvasac i 2 kašike brašna. Promešati, ostaviti nekoliko minuta da krene kvasac.
- Jaje umutiti viljuškom, dodati ulje, so, nadošli kvasac i uz pomoć ostalog brašna, zamesiti glatko testo.
- Vanglu nauljiti, staviti testo i pokriti prijanjajućom folijom. Pustiti da se testo udvostruči.
- Naraslo testo premesiti, razviti oklagijom tanko i seći točkićem na kvadrate, koje treba i preko sredine prerezati.
- Pržiti na vrelom ulju i sa jedne i sa druge strane.
- Mekike vaditi na ubrus, da upije višak masnoće.
- Služiti uz jogurt, mleko, ajvar ili sir.
- Prijatno!
Suzana Mitić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!