Melem za sve vrste opekotina.
Melem za sve vrste opekotina, sastojci:
- 250gr. maslinovog ulja ili običnog
- 1 grančica zove
- 100gr. čistog pčelinjeg voska
- 2 kašike šećera
- 2 zrna belog tamnjana
Melem za sve vrste opekotina, priprema:
- U 250 gr. maslinovog ulja ili zejtina pržiti struganu koru zove.
- Sa grančice duge 25 -35 cm. debljine prsta oljuštiti spoljašni braon deo kore i baciti.
- Koristi se samo zeleni deo kore koji se izrenda. Stablo se, takođe , baca,( koristiti samo zelenu koru).
- Pržiti zeleni deo kore pri tome pazeći da ne zagori već samo da požuti, procediti i odmah dodati 100gr.čistog pčelinjog voska, da se otopi i da proključa.
- Dodati šećer i zrna belog tamjana.
- Sve lepo izmešati i ostaviti da se ohladi i sipati u plastične kutije.
- Držati u frižideru.
Melem tako može da traje i do 5 godina. Ovako pripremljena krema veoma je efikasna i kod sunčanja. Ne ostavlja nikakve tragove posle opekotina od bilo kojeg izvora vode, vatre, sunca. Najbolje je uzeti grančicu u proleće kad zova počne sa vegetacijom.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!