Melem za sve vrste opekotina – Ljiljana Stanković

Melem za sve vrste opekotina.

Melem za sve vrste opekotina, sastojci:

  • 250gr. maslinovog ulja ili običnog
  • 1 grančica zove
  • 100gr. čistog pčelinjeg voska
  • 2 kašike šećera
  • 2 zrna belog tamnjana
Melem za sve vrste opekotina - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Melem za sve vrste opekotina – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Melem za sve vrste opekotina - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Melem za sve vrste opekotina – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Melem za sve vrste opekotina - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Melem za sve vrste opekotina – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Melem za sve vrste opekotina - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Melem za sve vrste opekotina – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Melem za sve vrste opekotina, priprema:

  • U 250 gr. maslinovog ulja ili zejtina pržiti struganu koru zove.
  • Sa grančice duge 25 -35 cm. debljine prsta oljuštiti spoljašni  braon deo kore  i baciti.
  • Koristi se samo zeleni deo kore koji se izrenda. Stablo se, takođe , baca,( koristiti samo zelenu koru).
  • Pržiti zeleni deo kore pri tome pazeći da ne zagori već samo da požuti, procediti i odmah dodati 100gr.čistog pčelinjog voska, da se otopi i da proključa.
  • Dodati šećer i zrna belog tamjana.
  • Sve lepo izmešati i ostaviti da se ohladi i sipati u plastične kutije.
  • Držati u frižideru.

Melem tako može da traje i do 5 godina. Ovako pripremljena krema veoma je  efikasna i kod sunčanja. Ne ostavlja nikakve tragove posle opekotina od bilo kojeg izvora vode, vatre, sunca. Najbolje je uzeti grančicu u proleće kad zova počne sa vegetacijom.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Melem za sve vrste opekotina – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.