Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Milchbrot (Milhbrot ili mlečni hleb) u Uskršnjem pakovanju by Kristina Gašpar

0

Milchbrot (Milhbrot ili mlečni hleb) ili Brioche (brioš) tj. slatki francuski hleb. Recepti su manje-više isti po pitanju sastojaka. I kada se razlikuju, u pitanju su nijanse.

Tako da, za koji god recept da se odlučite, nemački ili francuski, vaša slatka peciva će biti podjednako ukusna. Razlika je u oblicima.

Francusko pecivo ima prepoznatljiv oblik, što svakako ne znači da od to testa ne možete napraviti oblik koji želite.

Ja sam se ovom prilikom odlučila odlučila za nemački recept i od njega napravila pletenice, gnezda, venčiće, za uskršnja jaja.

Za pripremu slatkog hleba ili peciva, možete koristiti jogurt, mleko, slatku pavlaku, neutralnu pavlaku, beli šećer, braon šećer…

Ono što imate ili ono što volite.

Ovo je jedno osnovno testo u koje možete dodati. suvo grožđe, kandirano voće, brusnice ili nešto drugo.

Pečeno pecivo možete premazati medom i dekorisati po želji-vanilin šećerom, šarenim perlicama…

Pustite mašti na volju i napravite kombinaciju po kojoj ćete biti prepoznatljivi.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.