Milchbrot (Milhbrot ili mlečni hleb) u Uskršnjem pakovanju by Kristina Gašpar

Milchbrot (Milhbrot ili mlečni hleb) ili Brioche (brioš) tj. slatki francuski hleb. Recepti su manje-više isti po pitanju sastojaka. I kada se razlikuju, u pitanju su nijanse.

Tako da, za koji god recept da se odlučite, nemački ili francuski, vaša slatka peciva će biti podjednako ukusna. Razlika je u oblicima.

Francusko pecivo ima prepoznatljiv oblik, što svakako ne znači da od to testa ne možete napraviti oblik koji želite.

Ja sam se ovom prilikom odlučila odlučila za nemački recept i od njega napravila pletenice, gnezda, venčiće, za uskršnja jaja.

Za pripremu slatkog hleba ili peciva, možete koristiti jogurt, mleko, slatku pavlaku, neutralnu pavlaku, beli šećer, braon šećer…

Ono što imate ili ono što volite.

Ovo je jedno osnovno testo u koje možete dodati. suvo grožđe, kandirano voće, brusnice ili nešto drugo.

Pečeno pecivo možete premazati medom i dekorisati po želji-vanilin šećerom, šarenim perlicama…

Pustite mašti na volju i napravite kombinaciju po kojoj ćete biti prepoznatljivi.

Milchbrot (Milhbrot ili mlečni hleb) ili Brioche (brioš) – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Milchbrot (Milhbrot ili mlečni hleb) ili Brioche (brioš) – ja sam se ovom prilikom odlučila odlučila za Nemački recept i od njega napravila pletenice, gnezda, venčiće, za Uskršnja jaja.

Milchbrot, sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 100 g šećera
  • 3 komada žumanceta
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 2,5 dl mleka
  • vanilin šećer (po želji)
  • kora od limuna (po želji)

Za premazivanje:

  • 1 komad jaje

Milchbrot, priprema:

  1. Sjedinite sve tečne sastojke sa šećerom, pa postepeno dodajte brašno u koje ste umešali suvi kvasac, vanilin šećer i rendanu koru od limuna.
  2. Umesite glatko testo.
  3. Ostavite ga da se udvostruči.
  4. Napravite kuglice veličine manje mandarine i od svake napravite rolnicu dužine 20-tak cm. Pletite pletenice od po dve rolnice i oblikujte srca, gnezda ili nešto drugo po želji.
  5. Premažite umućenim jajetom, ostavite da odstoje 15-20 minuta i pecite na 200 stepeni 20-tak minuta.

Kristina Gašpar

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Milchbrot (Milhbrot ili mlečni hleb) u Uskršnjem pakovanju by Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.