Mladenčići.
Mladenčići, sastojci:
- 4 dl vode
- 0, 5 dl maslinovog ulja
- 1 kašika soka od limuna
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 ravna kašičica soli
- 100 grama šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- oko 1 kg brašna
Mladenčići, priprema:
- U mlakoj vodi otopiti šećer i vanilin šećer, dodati ulje i promešati.
- Brašno prosejati i dodati suvi kvasac i so, sve rukom promešati.
- Zamesiti glatko testo i ostaviti da naraste bar sat vremena prekriveno folijom, na toplom
Kada testo udvostruči masu premesiti na radnoj površini i razviti oklagijom koru debljine
1 do 1,5 cm po vašoj želji. Vaditi čašom mladenčiće. Veličina takodje po vašoj želji. - Ređati u podmazan pleh svaki premazati sa malo maslinovog ulja i posuti odozgo žutim šećerom.
- Ostaviti da nadođu još 15-20 minuta.
- Peći na 200 stepeni dok porumene.
Gvozdena Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!