Moćni kupus: disajne tegobe, upala i bol kao rukom odneseni

22

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Malo stariji se sigurno sećaju da su ih bake kad prehlada zakuca na vrata lečile listovima kupusa. Nikad nije na odmet podsetiti se koliko je kupus zdrav i efikasan u otklanjanju bola i raznih upala.

Naime, obloge od listova kupusa dosta su delotvorni u lečenju raznih bolesti, kao što su astma, gangrena, epilepsija, bronhitis, glavobolja, gliste, upala grla te gnojni osipi po telu.

Takođe, uz pomoć obloga od kupusa lečimo i upalu tetiva, bolove u kukovima, bolesno koleno, tegobe s kostima, proširene vene, upalu bešike, migrenu, upalu mišića, bubuljice, nesvesticu, opekotine, otekline i slično.

Pored nabrojanog, obloge od lista kupusa su dobri u borbi protiv promrzlina, uboda od insekata, upale pluća, raznih povreda, potkožnih čireva, ugriza, upala i nagnječenja.

PROČITAJTE: BRZI RUČAK ZA MRŠAVLJENJE – ČORBA OD KUPUSA

Za lečenje nabrojanih bolesti i tegoba, a ima ih stvarno mnogo, najbolje je koristiti najveće zelene listove kupusa.

Otok

Kupus ima anti-inflamatorno svojstvo, pa je odličan protiv upala. Stavite nekoliko listova kupusa na nateklo područje i ostavite preko noći. Samo se potrudite da ne zatežete previše.

Tiroidna žlezda

Kupus pomaže pravilnom funkcionisanju ove žlezde. Stavite nekoliko listova kupusa na vrat, obmotajte zavojem i ostavite preko noći. Ujutru ćete sigurno primetiti razliku.

Glavobolje

Stavite nekoliko listova kupusa na slepoočnice i navucite kapu kako listovi ne bi spadali. Glavobolja bi trebalo brzo da prestane.

Bol u grudima

Mnoge žene osećaju bol u grudima, pogotovo kada doje decu. Ovo je veoma nelagodna situacija, a kupus će sigurno pomoći.

Astma

Najveći broj zelenog lisnatog povrća pomaže kod bolesti disajnih puteva, potvrdila je studija australijskog Univerziteta Melburn. Ovo povrće bogato je vitaminima A, C i B6, gvožđem, kalcijumom i vlaknima. Dakle, obložite grudni koš spreda i pozadi, preko noći, ujutru će te neočekivano lakše disati.

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.