Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Morska riblja čorba – Ana Vuletić

0

Morska riblja čorba – Iako naviknuta na riblju čorbu od rečne ribe, nisam verovala da može da se napravi i od morske, da ima taj divan ukus ribe. Nije previše komplikovano, a osvežavajuća je za sve vremenske prilike.

Morska riblja čorba - Ana Vuletić
Morska riblja čorba – Ana Vuletić
Morska riblja čorba - Ana Vuletić
Štampanje

Morska riblja čorba – Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Morska riblja čorba - Iako naviknuta na riblju čorbu od rečne ribe, nisam verovala da može da se napravi i od morske, da ima taj divan ukus ribe. Nije previše komplikovano, a osvežavajuća je za sve vremenske prilike.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna, Malteška
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 1 hour 20 minutes
Ukupno vreme 1 hour 35 minutes
Broj osoba 2 osobe

Sastojci

  • 500 gr mešane morske ribe
  • 1 komad limeta
  • 1 kašičica začina od svakog po kašičica: peršun, celer, limunov biber, crni beber mleveni, nana, ruzmarin, seckani vlasac, vegeta
  • 1 kašičica beli luk u granulama ili jedan češanj svežeg belog luka
  • 1 komad lovorov list
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 0,25 komad limunovog soka
  • 1 kašika balzamiko  sirćeta
  • 1 komad sveži oljušteni pardajaz
  • 2 šaka pirinča

Uputstvo za pripremu

  1. Staviti što više različite morske ribe u 2 litre vode da se kuva i jednu celu limetu presečenu samo na pola. Ja sam konkretno koristila: brancin, oradu, iglice, morsku jegulju (moray eel), riba papagaj, škarpina i slično. (Kao neko ko voli da peca, ovo je naš ulov, tako da vi možete da napravite kombinaciju, koja vama odgovara, što više ribe biće jači ukus čorbe). Kuvati oko 30 minuta.
  2. Kada se riba raskuva, procediti vodu i staviti ribu sa strane, a vodu vratiti na vatru i dodati sve gore navedene začine. Povremeno, po potrebi, dolivati malo vode. Kuvati jedno 20ak minuta, a za to vreme pročistiti ribu od kostiju.
  3. Limetu ne vraćati u vodu.
  4. Vratiti očišćenju ribu u vodu i dodati mlevenu papriku, 1/4 soka od limuna, balzamiko, paradajz i prinač. Kuvati oko 20ak minuta dok se pirinač ne skuva.
  5. Ukrasiti svežim peršunom, poslužiti toplo i po potrebi može se dodavati još sirćeta i soli.
  6. Balzamiko sirće možete zameniti vinskim. Limetu možete zameniti običnim limunom.
  7. Uživajte.
    Morska riblja čorba - Ana Vuletić

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.