Morska riblja čorba – Ana Vuletić

Morska riblja čorba – Iako naviknuta na riblju čorbu od rečne ribe, nisam verovala da može da se napravi i od morske, da ima taj divan ukus ribe. Nije previše komplikovano, a osvežavajuća je za sve vremenske prilike.

Morska riblja čorba - Ana Vuletić
Morska riblja čorba – Ana Vuletić

Morska riblja čorba – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Morska riblja čorba – Iako naviknuta na riblju čorbu od rečne ribe, nisam verovala da može da se napravi i od morske, da ima taj divan ukus ribe. Nije previše komplikovano, a osvežavajuća je za sve vremenske prilike.

  • 500 gr mešane morske ribe
  • 1 komad limeta
  • 1 kašičica začina (od svakog po kašičica: peršun, celer, limunov biber, crni beber mleveni, nana, ruzmarin, seckani vlasac, vegeta)
  • 1 kašičica beli luk u granulama (ili jedan češanj svežeg belog luka)
  • 1 komad lovorov list
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 0,25 komad limunovog soka
  • 1 kašika balzamiko  sirćeta
  • 1 komad sveži oljušteni pardajaz
  • 2 šaka pirinča
  1. Staviti što više različite morske ribe u 2 litre vode da se kuva i jednu celu limetu presečenu samo na pola. Ja sam konkretno koristila: brancin, oradu, iglice, morsku jegulju (moray eel), riba papagaj, škarpina i slično. (Kao neko ko voli da peca, ovo je naš ulov, tako da vi možete da napravite kombinaciju, koja vama odgovara, što više ribe biće jači ukus čorbe). Kuvati oko 30 minuta.
  2. Kada se riba raskuva, procediti vodu i staviti ribu sa strane, a vodu vratiti na vatru i dodati sve gore navedene začine. Povremeno, po potrebi, dolivati malo vode. Kuvati jedno 20ak minuta, a za to vreme pročistiti ribu od kostiju.
  3. Limetu ne vraćati u vodu.
  4. Vratiti očišćenju ribu u vodu i dodati mlevenu papriku, 1/4 soka od limuna, balzamiko, paradajz i prinač. Kuvati oko 20ak minuta dok se pirinač ne skuva.
  5. Ukrasiti svežim peršunom, poslužiti toplo i po potrebi može se dodavati još sirćeta i soli.
  6. Balzamiko sirće možete zameniti vinskim. Limetu možete zameniti običnim limunom.
  7. Uživajte.
Ana Vuletić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
 

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Morska riblja čorba – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.