BKTV news - Mršavite bez dijete i izgubite dnevno 550 kalorija uz 5 trikova! - Pixabay
BKTV news - Mršavite bez dijete i izgubite dnevno 550 kalorija uz 5 trikova! - Pixabay

Želite da mršavite bez dijete? Da biste izgubili na težini nije obavezno da budete na dijeti.

Pridržavajte se ovih nekoliko saveta svakodnevno i višak telesne težine polako će početi da se topi.

Pomoću ovih 5 trikova dnevno ćete u organizam uneti 550 kcal manje.

Pa, probajte!

1. Doručkujte (- 100 kcal)

Svi već vrlo dobro znamo da je doručak najvažniji obrok u toku dana. Doručkom budite vaš metabolizam. Za doručak se preporučuje adekvatan unos proteina i vlakana, a savetuje se i manja količina zdravih masti. Dakle, u doručak uključite cele žitarice, nemasnu salamu, jaja i naravno, voće.

2. Jedite tek kada osetite glad, a prestanite onog trenutka kada osetite sitost (- 100 kcal)

Iako ovaj trik deluje pomalo smešno i neozbiljno, on je itekako značajan. Ljudi neretko uopšte ne razmišljaju o razlogu zašto su počeli s jelom. Neretko je razlog osećaj dosade ili stresa i u trenucima kada niste gladni. Prilikom konzumacije hrane imajte na umu kako bi trebalo jesti s ciljem postizanja osećaja sitosti, a ne neumerenog uživanja u ukusu.

3. Popijte veliku čašu vode pre svakog obroka (-125 kcal)

Iako možda zvuči kao zabluda, unos tečnosti 30 min pre konzumacije obroka navodno zaista pomaže u gubitku neželjenih kilograma iz razloga što tokom obroka unesete manju količinu hrane do pojave osećaja sitosti. Trudite se da praktikujete ovaj način dodatnog unosa tečnosti i verujemo da ćete dnevno, samo iz tog razloga, uneti u organizam oko 125 kcal manje.

BKTV news - Mršavite bez dijete i izgubite dnevno 550 kalorija uz 5 trikova! - Pixabay
BKTV news – Mršavite bez dijete i izgubite dnevno 550 kalorija uz 5 trikova! – Pixabay

4. Supa neka bude obavezno predjelo ( – 125 kcal)

U svaki obrok uključite supu. Neka vam ona posluži kao predjelo. Supe od povrća bez dodanih masti idealan su izvor vlakana, koja su poželjna u prehrani. Stvorićete osećaj sitosti pa ćete glavni deo obroka konzumirati u manjoj količini, dok za desert u vašem želucu sigurno više neće biti mesta.

5. Svakodnevno proveravajte svoju težinu (- 100 kcal)

Iako varijacije u kilaži unutar nekoliko dana najvećim delom proizlaze iz promene količine tečnosti u telu što je rezultat konzumacije različitih obroka. Svakodnevno merenje pomoći će vam da kroz duži vremenski period imate bolju kontrolu nad unosom hrane koju konzumirate. Svakodnevno merenje može da vam ukaže, na primer, na činjenicu da ste u određenom danu uneli previše soli.

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!