Mrzim selfije - Zoran Modli - Recepti i Kuvar online
Mrzim selfije - Zoran Modli - Recepti i Kuvar online

Ako išta mrzim, to su selfiji, gubitničko samoportretisanje kome pribegavate kad god na vidiku nema prijateljskog lica koje biste zamolili da vas fotografiše s nekim, s nečim ili ispred nečega. A vi’te mene danas, spucao sam u svoju (i bukvalno usijanu) glavu čitav rafal idiotskih selfija! Bože, oprosti mi, vidiš da opet ne znam šta radim…

No, ako mi je za utehu, bar nisam sam. Evo mene kao self-operated fotografa u društvu sa Žikom Jelićem, samo dan uoči Dana jedne u vremenu nestale Republike. Doduše, ostala je, pre 46 godina, ovekovečena makar u imenu YU grupe. Na taj dan YU grupa je rođena i evo, zajedno sa dunavskim vetrovima, šiba već tačno 46 godina. Kao da smo protagonisti nekog ispucalog filma iz davnih bosonogih dana detinjstva, našli smo se nas dvojica danas, u zemunsko podne, na uglu ulice u kojoj stanuje. Da smo klinci kakvi smo ostali u glavama, otišli bismo da šutiramo krpenjaču ili stavljamo eksere na prugu i čekamo voz da vidimo šta će se desiti. Ali dva klinca u glavama odšetala su do kafića ispod platana uzvodno od Stare kapetanije. Na vratima svih kafića koji ne rade ponedeljkom, samim tim i ovog, stoji cedulja: “Ne radimo ponedeljkom”. Pošto je bio ponedeljak, morali smo da odšetamo ponovo nizvodno i prinudno uplovimo u Staru kapetaniju. Nije loše ni tamo, greju, pa se ni Cajsov objektiv na Lumiji ne magli.

Šta da pričaju dva klinca u glavama, a matorca za ostali svet, kad sve znaju jedan o drugom? Čak i ono što nisu znali saznali su kroz sve ove godine iz biografija koje su drugi pisali o njima. Ali uvek se nešto pronađe. Danas smo pronašli da su nam očevi umrli nakon što su proslavili 64. rođendane. Koincidencija. Nama obojici je broj 64 bio opsesija, sve dok i sami nismo napunili toliko. Posle toga smo odahnuli. Ja sam tu godinu života srećno progurao, ali Žika umalo da zaglavi u saobraćajki, kada su spasioci morali da seku olupinu njegovog automobila kako bi ga izvukli u jednom komadu. Posle toga je resetovao rođendane, pa ih sada slavi počev od tog datuma. Lepo, kad ovako nešto pregrmite, onda do kraja života možete zajedno sa Polom bezbrižno da pevušite pesmicu Bitlsa koja vam je do vašeg 64. rođendana prosto ledila kosti: “When I’m sixty four”!

Mrzim selfije - Zoran Modli - Recepti i Kuvar online
Mrzim selfije – Zoran Modli – Recepti i Kuvar online

Obećavam da više selfije neću praviti niti samog sebe slikavati, čak ni u duetu sa Žikom Jelićem. Mada mislim da ću se, možebiti, u bliskoj budućnosti i predomisliti – ali samo ako se dokopam drona za snimanje selfija! E, to je već nešto što prevazilazi uobičajenu selfi-trivijaliju, pa dok čekam da se minijaturni dron po imenu AirSelfie nabilduje s dovoljno novca koji bi mu omogućio serijsku proizvodnju, pogledajte kikstarter stranicu s detaljnim opisom ovog letećeg fotografa.

https://www.kickstarter.com/projects/1733117980/airselfie

Izvor: Zoran Modli, Fejsbuk stranica

PROČITAJTE INTERVJU SA ZORANOM MODLIJEM

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!