Musaka sa blitvom.
Musaka sa blitvom – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online
Musaka sa blitvom.
- 500 g blitve
- 350 g mlevenog mesa
- 1 solja pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 2 cena belog luka
- 1 veca šargarepa
- 2 komada jajeta
- 2 kasike kisele pavlake
- 100 ml mleka
- so
- biber
- začin
- ulje
- Listove blitve oprati i potopiti u kljucalu vodu na 3 minuta. Luk ocistiti i iseckati. Sargarepu oprati, ocistiti i izrendati. Pirinac ocistiti i oprati.
- Luk proprziti na malo ulja, dodati sargarepu i meso, mesati dok meso ne promeni boju. Dodati i pirinac i malo soli. Sipati solju vode i dinstati oko pola sata (po potrebi dodavati jos vode). Voda treba skoro skroz da uvri. Staviti zacin i biber po ukusu.
- U nauljanu vatrostalnu posudu staviti red listova blitve, zatim polovinu fila, opet red listova blitve, preostali fil i odozgo blitvu.
- Ulupati jaja, dodati mleko i kiselu pavlaku, izmesati i preliti musaku. Peci oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.
- Kada je musaka zapecena, izvaditi i malo prohladiti. Iseci i poslužiti uz kiselo mleko ili kiselu pavlaku. Prijatno!
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!