Najbolje lazanje od makarona - Recepti i Kuvar online
Najbolje lazanje od makarona - Recepti i Kuvar online

Lazanje su tradicionalno italijansko jelo, a najbolje lazanje od makarona su jedna od mogućih modifikacija.

Recept za lazanje i priprema ovog jela, zbog svog izuzetnog ukusa, postali su deo internacionalne kuhinje.

Najbolje lazanje od makarona - Recepti i Kuvar online
Najbolje lazanje od makarona – Recepti i Kuvar online
Najbolji recept meseca - Recepti & Kuvar online
Najbolji recept meseca – Recepti & Kuvar online

Najbolje lazanje od makarona – Recepti i Kuvar online

recepti i kuvar najbolja lazanja od makarona

Lazanje su tradicionalno italijansko jelo. Recept za lazanje i priprema ovog jela, zbog svog izuzetnog ukusa, postali su deo internacionalne kuhinje. Ovaj recept je verzija, gde se koriste makarone.

  • 500 gr makarone
  • 1 komad crveni luk
  • 500 gr juneće meso (mleveno)
  • 700 gr sos za špagete (konzerva)
  • 200 gr edamer sir (isečen na listove)
  • 3 dl pavlaka
  • 200 gr mocarela sir
  • 2 kašike parmezan (rendani)
  • maslinovo ulje
  • puter
  • so
  • biber
  1. U veliki lonac, sipajte vodu i posolite. Makrone skuvajte “al dente”, tj. kuvajte malo kraće od toga, kako je predviđeno uputstvom na pakovanju. Makarone ne smeju da budu raskuvane.
  2. Crveni luk očistite i sitno iseckajte. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dinstajte crveni luk par minuta. Dodajte juneće mleveno meso i sos za špagete, pa dinstajte oko 15 minuta. Malo posolite i pobiberite.
  3. Zagrejte rernu na 175 C.
  4. Sud za pečenje podmažite sa malo butera. Prvo naredajte sloj makarona, korišćenjem polovine količine. Zatim naredajte listove edamera, a preko njega sloj pavlake. Preko pavlake nalijte pola količine mase mesa i sosa. Zatim ide preostala polovina količine makarona, pa usitnjen mocarela sir, i na kraju ostatak mešavine mesa i sosa. Preko svega pospite rendani parmezan sir. Peći u rerni oko 30 minuta. Gornji sloj prekrijte aluminijumskom folijom, da ne bi pregoreo.
  5. Lazanje od makarona poslužiti tople na većem tanjiru, ukrašene svežim listovima peršuna.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!