Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Najbolje lazanje od makarona – Recepti & Kuvar

0

Lazanje su tradicionalno italijansko jelo, a najbolje lazanje od makarona su jedna od mogućih modifikacija.

Recept za lazanje i priprema ovog jela, zbog svog izuzetnog ukusa, postali su deo internacionalne kuhinje.

Najbolje lazanje od makarona - Recepti i Kuvar online
Najbolje lazanje od makarona – Recepti i Kuvar online

 

Najbolji recept meseca - Recepti & Kuvar online
Najbolji recept meseca – Recepti & Kuvar online
Najbolje lazanje od makarona - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Najbolje lazanje od makarona – Recepti i Kuvar online

Lazanje su tradicionalno italijansko jelo. Recept za lazanje i priprema ovog jela, zbog svog izuzetnog ukusa, postali su deo internacionalne kuhinje. Ovaj recept je verzija, gde se koriste makarone.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Internacionalna, Italijanska
Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 1 hour 15 minutes
Broj osoba 5 osoba

Sastojci

  • 500 gr makarone
  • 1 komad crveni luk
  • 500 gr juneće meso mleveno
  • 700 gr sos za špagete konzerva
  • 200 gr edamer sir isečen na listove
  • 3 dl pavlaka
  • 200 gr mocarela sir
  • 2 kašike parmezan rendani
  • maslinovo ulje
  • puter
  • so
  • biber

Uputstvo za pripremu

  1. U veliki lonac, sipajte vodu i posolite. Makrone skuvajte "al dente", tj. kuvajte malo kraće od toga, kako je predviđeno uputstvom na pakovanju. Makarone ne smeju da budu raskuvane.
  2. Crveni luk očistite i sitno iseckajte. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dinstajte crveni luk par minuta. Dodajte juneće mleveno meso i sos za špagete, pa dinstajte oko 15 minuta. Malo posolite i pobiberite.
  3. Zagrejte rernu na 175 C.
  4. Sud za pečenje podmažite sa malo butera. Prvo naredajte sloj makarona, korišćenjem polovine količine. Zatim naredajte listove edamera, a preko njega sloj pavlake. Preko pavlake nalijte pola količine mase mesa i sosa. Zatim ide preostala polovina količine makarona, pa usitnjen mocarela sir, i na kraju ostatak mešavine mesa i sosa. Preko svega pospite rendani parmezan sir. Peći u rerni oko 30 minuta. Gornji sloj prekrijte aluminijumskom folijom, da ne bi pregoreo.
  5. Lazanje od makarona poslužiti tople na većem tanjiru, ukrašene svežim listovima peršuna.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.