Najbolje lazanje od makarona – Recepti i Kuvar online

Lazanje su tradicionalno italijansko jelo, a najbolje lazanje od makarona su jedna od mogućih modifikacija.

Recept za lazanje i priprema ovog jela, zbog svog izuzetnog ukusa, postali su deo internacionalne kuhinje.

Najbolje lazanje od makarona - Recepti i Kuvar online
Najbolje lazanje od makarona – Recepti i Kuvar online
Najbolji recept meseca - Recepti & Kuvar online
Najbolji recept meseca – Recepti & Kuvar online

Najbolje lazanje od makarona – Recepti i Kuvar online

Lazanje su tradicionalno italijansko jelo. Recept za lazanje i priprema ovog jela, zbog svog izuzetnog ukusa, postali su deo internacionalne kuhinje. Ovaj recept je verzija, gde se koriste makarone.

  • 500 gr makarone
  • 1 komad crveni luk
  • 500 gr juneće meso (mleveno)
  • 700 gr sos za špagete (konzerva)
  • 200 gr edamer sir (isečen na listove)
  • 3 dl pavlaka
  • 200 gr mocarela sir
  • 2 kašike parmezan (rendani)
  • maslinovo ulje
  • puter
  • so
  • biber
  1. U veliki lonac, sipajte vodu i posolite. Makrone skuvajte „al dente“, tj. kuvajte malo kraće od toga, kako je predviđeno uputstvom na pakovanju. Makarone ne smeju da budu raskuvane.
  2. Crveni luk očistite i sitno iseckajte. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dinstajte crveni luk par minuta. Dodajte juneće mleveno meso i sos za špagete, pa dinstajte oko 15 minuta. Malo posolite i pobiberite.
  3. Zagrejte rernu na 175 C.
  4. Sud za pečenje podmažite sa malo butera. Prvo naredajte sloj makarona, korišćenjem polovine količine. Zatim naredajte listove edamera, a preko njega sloj pavlake. Preko pavlake nalijte pola količine mase mesa i sosa. Zatim ide preostala polovina količine makarona, pa usitnjen mocarela sir, i na kraju ostatak mešavine mesa i sosa. Preko svega pospite rendani parmezan sir. Peći u rerni oko 30 minuta. Gornji sloj prekrijte aluminijumskom folijom, da ne bi pregoreo.
  5. Lazanje od makarona poslužiti tople na većem tanjiru, ukrašene svežim listovima peršuna.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Najbolje lazanje od makarona – Recepti i Kuvar online

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.