Najbolje lazanje

Najbolje lazanje.

Najbolje lazanje, sastojci:

  • 400 g nezaljućene kobasice (italijanska, ili po vašem izboru i ukusu, polusveža)
  • 350 g nemasne mlevene govedine
  • pola šolje mlevenog luka
  • 2 čena belog luka, zgnječena
  • 1 konzerva (500 g) mlevenog paradajza
  • 2 x (180 g) konzerva sosa od paradajza
  • 2 x (180 g) konzerva paradajz paste
  • ½ šolje vode
  • 2 kašike šećera
  • 4 kašike seckanog svežeg peršuna
  • 1 ½ kašičice suvog lišća bosiljka
  • 1 ½ kašičice soli, ili po ukusu
  • 1 kašičica italijanskih začina
  • ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
  • 12 kora za lazanje
  • 400 g rikota sira
  • 1 jaje
  • 300 g mocarela sira, narezanog
  • ¾ šolje rendanog parmezana

Najbolje lazanje, priprema:

  • U dubljem tiganju dinstajte kobasicu, mlevenu govedinu, luk i beli luk u na srednjoj vatri dok dobro ne porumeni.
  • Umešajte zdrobljeni paradajz, paradajz sos, paradajz pastu i vodu.
  • Začinite šećerom, 2 kašike peršuna, bosiljka, 1 kašičicom soli, italijanskim začinima i biberom.
  • Dinstajte, krčkajte, poklopljeno, oko 1,5 sata, povremeno mešajući.
  • Stavite veliku posudu sa blago posoljenom vodom da provri.
  • Kuvajte kore za lazanje u kipućoj vodi 8 do 10 minuta (ili prema uputstvu na pakovanju, ako je drugačije napisano).
  • Ocedite rezance i isperite hladnom vodom.
  • U posudi za mešanje pomešajte sir rikota sa jajetom i dodajte preostale 2 kašike peršuna i 1/2 kašičice soli.
  • Zagrejte rernu na 180 stepeni C.
  • Kako se slažu lazanje?
  • Rasporedite 1,5 šolju mesnog sosa na dno posude za pečenje veličine 34 x 22 cm.
  • Rasporedite kore za lazanje po dužini preko sosa od mesa, malo preklapajući.
  • Namažite sa 1/2 mešavine rikota sira.
  • Na vrh stavite 1/3 količinu mocarele sira.
  • Kašikom stavite 1 ½ šolje mesnog sosa preko mocarele i pospite 1/4 šolje parmezana.
  • Ponovite slojeve, dokle god imate kore, a na vrh stavite preostalu mocarelu i parmezan.
  • Pokrijte folijom: da biste sprečili lepljenje, pazite da folija ne dodiruje sir.
  • Pecite u zagrejanoj rerni 25-30 minuta, u zavisnosti kako vaša rerna radi.
  • Skinite foliju i pecite još 20-25 minuta.
  • Ostavite gotove lazanje 15 minuta da se ohlade i odmore, pre serviranja.

Prijatno!

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.