Cimet pogača – Marija Mirković - Recepti i Kuvar online
Cimet pogača – Marija Mirković - Recepti i Kuvar online

Najbolji recept 2. nedelje septembra 2014. je: Cimet pogačaMarija Mirković.

Rang lista recepata 2. nedelje septembra 2014:

Broj pregleda, objavljenih recepata na sajtu www.recepti-kuvar.rs (prilikom pregleda 15.09.2014.):

1Cimet pogača – Marija Mirković88
2Rolnice sa šunkom i kačkavaljem – Marijana Budimirović74
3Musaka sa bešamelom – Ivana Buzurović52
4Pica cvet – Marija Mirković50
5Mančmelou kocke – Ana Vuletić45
6Gambori sa pelatom – Ivana Buzurović38
7Trio fantastiko – Ivana Pešić37
8Pancerote – Ivana Pešić34
9Mleveno meso sa povrćem u umaku – Ivana Pešić32
10Šareni jafa rolat – Sandra Stojiljković Cvetković30
11Čokoladni sufle – Ivana Buzurović28
12Norveški špageti – Ivana Buzurović26
13Keks torta – Ivana Pešić17
14Džem vetrenjače – Sandra Stojiljković Cvetković12

 

Cimet pogača – Marija Mirković

Cimet pogača – uvijena, slatka pogača.

Cimet pogača - Marija Mirković
Cimet pogača – Marija Mirković

Sastojci

  • Testo:
  • 500 gr brašna
  • 200 ml jogurta
  • 2 kašike suvog kvasca
  • 2 kašike šećera, malo soli
  • 1 jaje
  • 50 ml ulja
  • Fil:
  • 1 kesica cimeta
  • 8 kašika šećera
  • 1 vanila
  • ulje
  • 1 jaje

Priprema

Korak 1

U brašno umešati, so, šećer i kvasac. Dodati jaje i ulje, pa umesiti testo sa mlakim jogurtom. Ostaviti da naraste i podeliti na šest loptica.

Korak 2

Svaku lopticu razvući oklagijom i premazati uljem. Posuti mešavinom od cimeta, šećera I vanile. Slagati jednu na drugu. Na kraju ih dobro pritisnuti i malo raširiti prstima. Iseći testo na trake. Svaku traku spiralno uviti, pa slagati u okruglu nauljenu tepsiju. Premazati umućenim jajetom i peći oko 30 min. 180 C stepeni.