Najbolji recept 3. nedelje avgusta 2014.

0

Najbolji recept 3. nedelje avgusta 2014. je: Špagete sa povrćem i piletinomAna Vuletić. Rezultat koji je recept postigao (prilikom poređenja 25.08.2014.) je sledeći: 947 pregleda na Facebook, 8 like na Facebook, 70 interakcija na Facebook, i 42 pregleda na www.recepti-kuvar.rs

Špagete sa povrćem i piletinom – Ana Vuletić

Ovo su Špagete a la Dragan, odnosno špagete koje moj muž najčešće sprema i voli najviše da jede. Veoma se jednostavno spremaju, a postoji milion varijacija i zgodne su za svaku priliku.

Špagete sa povrćem i piletinom - Ana Vuletić
Špagete sa povrćem i piletinom – Ana Vuletić

Sastojci

  • mešano povrće, 150 gr
  • masilinovo ulje
  • suvi začin, ili so
  • biber
  • senf
  • bosiljak
  • beli luk
  • pileće belo meso, 100 gr
  • kačkavalj
  • parmezan
  • špagete tanke, 300 gr

Priprema

Korak 1

Kao mešano povrće bukvalno možete koristiti ono koje imate u kući sveže ili zamrznuto. Ja sam, u ovom slučaju, koristila zamrznuto i to: šargarepu, grašak, kukuruz, boraniju, brokuli, karfiol, tikvice, plavi patlidžan, papriku i luk.

Korak 2

Dodajte u vok maslinovog ulja da pokrije dno i onda odabrano (iseckano) povrće. Ukoliko je zamrznuto, vreme prženja je 10min. Ukoliko je sveže, prvo ga prokuvajte 5min u ključaloj vodi, pa onda propržite, isto 10min.

Korak 3

Pileće belo meso iseckajte na tanke trake i dodajte u već blago proprženo povrće. Sve zajedno pržiti 5 minuta, pa dodati senf i pržiti još 10 minuta, uz stalno mešanje.

Korak 4

Dodati sada sve navedene začine, promešati i propržiti još 2-3 minuta. Skloniti sa vatre.

Korak 5

Špagete skuvati standardno – u oko 2 l vrele vode, ubaciti 300 gr tankih špageta i skuvati prema uputstvu sa pakovanja (oko 10 minuta). Procediti kroz cediljku.

Korak 6

Ponovo vratiti na vatru vok sa povrćem. Čim počne da se greje (nakon 2-3 min na plinu, ili 5-7 min na struji) dodati špagete, izmešati tako da se sejdine svi sastojci. Skloniti sa vatre.

Korak 7

Naribati kačkavalj, u količini po želji, staviti na dno plitkog tanjira, tek da malo pokrije tanjir, odozgo sipati gotovo jelo, sipati ostatak kačkavalja (ko voli, može da pospe i parmezanom) na vrh staviti listiće bosiljka i servirati toplo. Prijatno!

Korak 8

Ukoliko želite vegetirajnski obrok, možete isto spremiti samo bez belog mesa. Prijatno.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.