Najbolji recept 3. nedelje avgusta 2014.

Najbolji recept 3. nedelje avgusta 2014. je: Špagete sa povrćem i piletinomAna Vuletić. Rezultat koji je recept postigao (prilikom poređenja 25.08.2014.) je sledeći: 947 pregleda na Facebook, 8 like na Facebook, 70 interakcija na Facebook, i 42 pregleda na www.recepti-kuvar.rs

Špagete sa povrćem i piletinom – Ana Vuletić

Ovo su Špagete a la Dragan, odnosno špagete koje moj muž najčešće sprema i voli najviše da jede. Veoma se jednostavno spremaju, a postoji milion varijacija i zgodne su za svaku priliku.

Špagete sa povrćem i piletinom - Ana Vuletić
Špagete sa povrćem i piletinom – Ana Vuletić

Sastojci

  • mešano povrće, 150 gr
  • masilinovo ulje
  • suvi začin, ili so
  • biber
  • senf
  • bosiljak
  • beli luk
  • pileće belo meso, 100 gr
  • kačkavalj
  • parmezan
  • špagete tanke, 300 gr

Priprema

Korak 1

Kao mešano povrće bukvalno možete koristiti ono koje imate u kući sveže ili zamrznuto. Ja sam, u ovom slučaju, koristila zamrznuto i to: šargarepu, grašak, kukuruz, boraniju, brokuli, karfiol, tikvice, plavi patlidžan, papriku i luk.

Korak 2

Dodajte u vok maslinovog ulja da pokrije dno i onda odabrano (iseckano) povrće. Ukoliko je zamrznuto, vreme prženja je 10min. Ukoliko je sveže, prvo ga prokuvajte 5min u ključaloj vodi, pa onda propržite, isto 10min.

Korak 3

Pileće belo meso iseckajte na tanke trake i dodajte u već blago proprženo povrće. Sve zajedno pržiti 5 minuta, pa dodati senf i pržiti još 10 minuta, uz stalno mešanje.

Korak 4

Dodati sada sve navedene začine, promešati i propržiti još 2-3 minuta. Skloniti sa vatre.

Korak 5

Špagete skuvati standardno – u oko 2 l vrele vode, ubaciti 300 gr tankih špageta i skuvati prema uputstvu sa pakovanja (oko 10 minuta). Procediti kroz cediljku.

Korak 6

Ponovo vratiti na vatru vok sa povrćem. Čim počne da se greje (nakon 2-3 min na plinu, ili 5-7 min na struji) dodati špagete, izmešati tako da se sejdine svi sastojci. Skloniti sa vatre.

Korak 7

Naribati kačkavalj, u količini po želji, staviti na dno plitkog tanjira, tek da malo pokrije tanjir, odozgo sipati gotovo jelo, sipati ostatak kačkavalja (ko voli, može da pospe i parmezanom) na vrh staviti listiće bosiljka i servirati toplo. Prijatno!

Korak 8

Ukoliko želite vegetirajnski obrok, možete isto spremiti samo bez belog mesa. Prijatno.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Najbolji recept 3. nedelje avgusta 2014.

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.