Baklava sa pudingom i orasima - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online
Baklava sa pudingom i orasima - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online

Najbolji recept 3. nedelje novembra 2014. je: Baklava sa pudingom i orasima – Zuzana Grnja

Rang lista recepata 3. nedelje novembra 2014:

Broj poseta svim objavljenim receptima na sajtu www.recepti-kuvar.rs za treću nedelju novembra 2014. (prilikom pregleda 25.11.2014.):

1Baklava sa pudingom i orasima – Zuzana Grnja120
2Kolač sa džemom – Slađana Šćekić116
3Šampinjoni na pirinču – Ivana Pešić115
4Anđeoske suze – Ivana Pešić70
5Praline sa višnjevačom – Slađana Šćekić68
6Tajlandske ćufte of oslića – Zuzana Grnja61
7Piletina u smokingu – Ivana Pešić54
8Paprikaš od graška i mladog krompira – Ivana Pešić52
9Šnicle u pavlaci sa lovačkim sosom – Ivana Pešić51
10Čoko žele rolat – Ivana Pešić50
11Šarene šerbet kiflice – Zuzana Grnja50
12Krompir u foliji – Ivana Pešić48
13Uštipci od tikvica – Ivana Pešić39
14Štrudlice sa džemom – Ivana Pešić37
15Pogačice sa čvarcima – Zuzana Grnja36
16Jogurt salata – Ivana Pešić34
17Batačići bafalo – Ivana Pešić33
18Tufahije – Ivana Pešić32
19Torteline sa pečurkama – Ivana Pešić16

Baklava sa pudingom i orasima – Zuzana Grnja

Baklava sa pudingom i orasima – ukusna baklava i brzo se sprema.

Baklava sa pudingom i orasima - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online
Baklava sa pudingom i orasima – Zuzana Grnja – Recepti i Kuvar online

Sastojci

  • 3 pudinga od vanile
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 1 litar mleka
  • šećer po ukusu
  • 4 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 1/2 kg kora za baklavu
  • Sirup za preliv:
  • 1/2 kg šećera
  • 4 dl vode

Priprema

Korak 1

Skuvati puding s mlekom i zasladiti ga po ukusu. Ostaviti da se prohladi.

Korak 2

Umutiti jaja sa 4 kasike secera i dodati ulje.

Korak 3

Pet kora redjati jednu preko druge i svaku premazati umucenim jajima. Na petu koru po duzoj ivici staviti 3-4 kasike pudinga, posuti mlevenim orasima i uviti u rolat.

Korak 4

Od svih kora moze se napraviti 3 rolata, zavisno od debljine kora. Nekada bude i 4 rolata, ako su kore izuzetno tanke.

Korak 5

Rolate peci na 200 stepeni oko 15-20 min. pazeci da se ne prepeku. Trebalo bi samo da se zazute.

Korak 6

Pecenu baklavu ostaviti da se ohladi.

Korak 7

Napraviti serbet od secera i vode. Od tacke kljucanja treba da vri jos 3-4 minuta. Preliti preko baklave i ostaviti da se ohladi.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!