Bakin grašak – Ivana Buzurović - Recepti i Kuvar online
Bakin grašak – Ivana Buzurović - Recepti i Kuvar online

Najbolji recept 3. nedelje septembra 2014. je: Bakin grašakIvana Buzurović.

Rang lista recepata 3. nedelje septembra 2014:

Broj pregleda, objavljenih recepata na sajtu www.recepti-kuvar.rs (prilikom pregleda 22.09.2014.):

1Bakin grašak – Ivana Buzurović89
2Pileća krilca sa medom – Ivana Buzurović58
3Tulumbe recept – Recepti & Kuvar56
4Torta Japanski vetar – Ljijana Buzurović40
5Tart od jabuka – Miloš Petrović34
6Kornet pogača – Ivana Pešić32
7Sendvič sa tunjevinom – Ivana Buzurović31
8Argentinska piletina – Ivana Pešić28
9Grenadir marš – Ivana Pešić28
10Brza pica bez testa – Ivana Pešić27
11Paprikaš od bukovača – Ivana Pešić23
12Pužići sa džemom – Ivana Pešić23
13Pohovana soja – Ivana Pešić20
14Keksići sa šarenim mrvicama – Ivana Pešić20
15Šarena salata – Ivana Pešić16

 

Bakin grašak – Ivana Buzurović

Bakin grašak – pravi ručak, ručak, koji smo svi jeli sa svojim ukućanima i koji asocira na detinjstvo. Ovom receptu i još mnogo drugih me je naučila baka.

Bakin grašak - Ivana Buzurović
Bakin grašak – Ivana Buzurović

Sastojci

  • Pakovanje graška
  • Glavica crnog luka
  • Dva čena belog luka
  • 1 manji krompir
  • So, biber
  • Mirodjija
  • ulje
  • 350g junećeg mesa

Priprema

Korak 1

Iseckajte glavicu crnog luka i prodnistajte na ulju i ubacite meso iseckano na kockice i dinstajte dok ne omekša.

Korak 2

Ubacite grašak i krompir, koji ste iseckali na sitne kockice, pa par minuta ga prodinstajte sa mesom. Začinite po ukusu i ubacite mirodjiju ( najbolja bi bila sveža, ali može i sušena)

Korak 3

Nalijte vodom, tako da prekrijete grašak i kuvajte dok grašak ne bude kuvan. Sitno iscekani beli luk ubacite 10 minuta pre nego što isključite ringlu. Gustinu napravite po ukusu u zavisnosti da li volite čorbastije, ili ne. Grašak služite sa sezonskom salatom.