Najbolji tradicionalni recept meseca februara 2016. – starinski recept za poparu

Najbolji tradicionalni recept meseca februara 2016. je starinski recept za poparu. Ovaj recept imao je tokom februara 586 pregleda.

Popara – starinski recept

Prema starinskom receptu od pre više od 100 godina, popara se pravi od starog projinog hleba, a poneki put i od pšeničnog.

Popara - starinski recept - Pixabay - ilustracija
Popara – starinski recept – Pixabay – ilustracija

U posudu za kuvanje nadrobite stari hleb, koristeći najtvrđe, osušene komade, korice. Prelijte  vodom, posolite i stavite na vatru da se kuva. Potrebno je stalno mešati, da masa ne bi zagorela. Kad se od mase stvori kaša, dodajte kašičicu masti ili kajmaka, a ako nemate ni jedno ni drugo, onda dodajte mleko.

Popara je bila spremana deci za doručak.

Pročitajte ceo recept za poparu OVDE >>>

SPISAK SVIH TRADICIONALNIH RECEPATA

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Najbolji tradicionalni recept meseca februara 2016. – starinski recept za poparu

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.