Popara – starinski recept

Prema starinskom receptu od pre više od 100 godina, popara se pravi od starog projinog hleba, a poneki put i od pšeničnog.

U posudu za kuvanje nadrobite stari hleb, koristeći najtvrđe, osušene komade, korice. Prelijte  vodom, posolite i stavite na vatru da se kuva. Potrebno je stalno mešati, da masa ne bi zagorela. Kad se od mase stvori kaša, dodajte kašičicu masti ili kajmaka, a ako nemate ni jedno ni drugo, onda dodajte mleko.

Popara je bila spremana deci za doručak.

Možete je malo zapeći u rerni, a uz poparu se može poslužiti i neki beli sir.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Istraži recepte