Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Nedeljni ručak – pile sa pivom

2 25

Nedeljni ručak, jedan od starih običaja i načina okupljanja porodice za  stolom i bogatom trpezom. Dolazili su svi, sinovi sa svojim porodicama, udate ćerke sa svojim porodicama. Nedeljni ručak se nije propuštao.

Nedeljni ručak - pile sa pivom - Recepti i Kuvar online
Nedeljni ručak – pile sa pivom – Recepti i Kuvar online

Jednostavan recept za nedeljni ručak: pile sa pivom. Pivo ima dve bitne uloge: da obezbedi da piletina bude sočna, kao i da stvori lep i bogat sos, tokom pečenja. Služiti toplo, uz pire krompir i flašu hladnog piva!

Svi recepti od PILETINE, pročitajte OVDE >>>

Saveti i recepti za BRZI RUČAK, pročitajte OVDE >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

2 Komentara
 1. Marijana kaže

  Izgubio se taj običaj nedeljnog porodičnog ručka. Ne samo da se ne okuplja šira familija, nego je teško okupiti i onu najužu oko stola u isto vreme. Da li je to brzina kojom nam prolazi dan?? Da li je to stvar organizacije?? Nekako mislim da je sve to samo „dobar“ izgovor. Prosto mislim da uvek postoji neki deo dana ili neki deo nedelje ili meseca, kada se može naći sat-dva da se podeli sa onima koje najviše voliš. Moram da budem iskrena, i kod mene u porodici, nažalost, sve ređe se okupljamo i ovako, a oko stola samo praznicima i to nikada nisu svi dragi tu. Sociološki bi to možda mogli da objasne stručnjaci, ali ja mislim da nam je sve drugo postalo važnije od nas samih i od onih koje najviše volimo.

  Možda ja živim u pogrešnom vremenu, jer još uvek verujem da su velika porodična domaćinstva mnogo bolje rešenje za sve članove porodice… Mada ja to gledam iz ugla moje porodice, gde se poštovanje svakoga, bez obzira na godine, podrazumeva – da tako kažem. Nisu sve porodice tako odgajane i ne umeju svi da žive zajedno, valjda otuda i svi ti problemi oko nas.

  Možda je vredno truda da se porodica, ona najuža okupi oko stola, bar jednom nedeljno, a ona šira bar jednom mesečno ?!?! Ja verujem da jeste! Samo treba dobra volja svih!

  Nažalost, nikada ne znamo da li će taj naš susret možda biti poslednji 🙁

  1. Miodrag Ilic kaže

   Hvala na divnom komentaru! Očekujem ceo jedan post posvećen ovoj temi!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.