Pile sa pivom

Jednostavan recept za pile sa pivom. Pivo ima dve bitne uloge: da obezbedi da piletina bude sočna, kao i da stvori lep i bogat sos, tokom pečenja. Služiti toplo, uz pire krompir i flašu hladnog piva!

Pile sa pivom – Recepti i Kuvar online

Jednostavan recept za pile sa pivom. Pivo ima dve bitne uloge: da obezbedi da piletina bude sočna, kao i da stvori lep i bogat sos, tokom pečenja. Služiti toplo, uz pire krompir i flašu hladnog piva!

Pile sa pivom, sastojci:

  • 1,5 kg pile
  • 2 komada crni luk
  • 25 gr margarin
  • 1 flaša svetlo pivo
  • 1 komad lovorov list
  • muškatni oraščić
  • so
  • biber

Pile sa pivom, priprema:

  1. Pile očistite (odstraniti vrat i iznutrice), dobro operite i stavite na papirni ubrus, da se dobro ocedi. Isecite pile na komade.
  2. Krupno iseckajte crni luk. U zagrejan tiganj dodajte margarin da se rastopi. Dodajte iseckani crni luk, i u poklopljenom tiganju, dinstajte ga dok ne postane staklast. Zatim dodajte komade piletine, i pržite sve zajedno. Komade piletine okrećite da porumene sa svih strana.
  3. Prženu piletinu prebacite iz tiganja u sud za pečenje, zajedno sa sosom od prženja. Nalijte sa pivom, dodajte lovorov list, malo narendanog muškatnog oraščića, so i biber po ukusu. Opciono, možete dodati malo začina za jela, ili svežeg povrća (šargarepa, peršunov koren, paškanat).
  4. Pecite u rerni na 175 C, približno 45 minuta, dok veći deo tečnosti ne uvri.
  5. Komade piletine služiti na zagrejanom tanjiru, uz dodatak pire krompira, preliveno sokom od pečenja.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.