Jednostavan recept za pile sa pivom. Pivo ima dve bitne uloge: da obezbedi da piletina bude sočna, kao i da stvori lep i bogat sos, tokom pečenja. Služiti toplo, uz pire krompir i flašu hladnog piva!
Pile sa pivom – Recepti i Kuvar online
Jednostavan recept za pile sa pivom. Pivo ima dve bitne uloge: da obezbedi da piletina bude sočna, kao i da stvori lep i bogat sos, tokom pečenja. Služiti toplo, uz pire krompir i flašu hladnog piva!
Pile sa pivom, sastojci:
- 1,5 kg pile
- 2 komada crni luk
- 25 gr margarin
- 1 flaša svetlo pivo
- 1 komad lovorov list
- muškatni oraščić
- so
- biber
Pile sa pivom, priprema:
- Pile očistite (odstraniti vrat i iznutrice), dobro operite i stavite na papirni ubrus, da se dobro ocedi. Isecite pile na komade.
- Krupno iseckajte crni luk. U zagrejan tiganj dodajte margarin da se rastopi. Dodajte iseckani crni luk, i u poklopljenom tiganju, dinstajte ga dok ne postane staklast. Zatim dodajte komade piletine, i pržite sve zajedno. Komade piletine okrećite da porumene sa svih strana.
- Prženu piletinu prebacite iz tiganja u sud za pečenje, zajedno sa sosom od prženja. Nalijte sa pivom, dodajte lovorov list, malo narendanog muškatnog oraščića, so i biber po ukusu. Opciono, možete dodati malo začina za jela, ili svežeg povrća (šargarepa, peršunov koren, paškanat).
- Pecite u rerni na 175 C, približno 45 minuta, dok veći deo tečnosti ne uvri.
- Komade piletine služiti na zagrejanom tanjiru, uz dodatak pire krompira, preliveno sokom od pečenja.