Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Norveški špageti – Ivana Buzurović

0

Norveški špageti  – jelo koje će oduševiti sve ljubitelje lososa.

Norveški špageti – Ivana Buzurović - Recepti i Kuvar online
Norveški špageti – Ivana Buzurović – Recepti i Kuvar online
Norveški špageti – Ivana Buzurović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Norveški špageti – Ivana Buzurović - Recepti i Kuvar online

Norveški špageti - jelo koje će oduševiti sve ljubitelje lososa.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 25 minutes
Broj osoba 2 osobe

Sastojci

  • 250 gr Filet lososa
  • 1 komad limun
  • maslinovo ulje
  • morska so ili obična so
  • brašno
  • 150 ml mleka
  • puter
  • čeri paradajz
  • Parmezan ili kačkavalj
  • 1 pakovanje špageta
  • 0,5 komad limuna
  • puter
  • beli biber
  • svež bosiljak
  • origano ili majčina dušica

Uputstvo za pripremu

  1. U vatrostalnu posudu staviti aluminijumsku foliju, zatim staviti losos, premazati maslinovim uljem, zasoliti i iscediti pola manjeg limuna. Uviti lososa u aluimnijumsku foliju i peći na 200 C stepeni, oko 20 minuta.
  2. U dubljoj šerpi napraviti bešamel sos tako što ćete rastopiti puter, zatim sipati supenu kašiku brašna i mešati dok se ne sjedini, potom dodavati mleko sve dok ne postignete gustinu jogurta. Bešamel sos zahteva stalno mešanje jer zbog brašna može lako da izgori.
  3. Bešamel začiniti sa belim biberom i posoliti po ukusu. Dodati svež bosiljak. Kada je bešamel gotov iseći nekoliko čeri paradaiza na pola u ubaciti, dodati malo origana ili majčine dušice. Bitno je da čeri ostane svež da se ne raskuva. Tako da je najbolje ubaciti ga kad isključite ringlu.
  4. U sos dodati lososa, koji ćete predhodno iskidati na komadiće, koji ne moraju da budu previše sitni, i sipati sok u kome se losos pekao. Sve promešati. Vodite računa da u ribi nije ostala neka kost ali obično limun deluje tako što ih istopi.
  5. Skuvane i procedjene šagete ubaciti u sos i narendati parmezan ili neki tvrdji sir.
  6. Služiti toplo.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.