Novogodišnje krofne – Recepti & Kuvar online

0

Novogodišnje krofne – Recepti & Kuvar online

Novogodišnje krofne – domaće krofne, projekat koji će vam oduzeti celo jutro, ali, ukusan rezultat je vredan vremena i truda!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Novogodišnje krofne - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Novogodišnje krofne – Recepti & Kuvar online

Vreme pripreme 2 hours 20 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 2 hours 40 minutes
Broj osoba 30

Sastojci

  • 345 g brašna sve namene
  • 3 g šećera
  • 5 g soli
  • 0,5 g oraščića
  • 4 g suvog kvasca
  • 30 ml tople vode
  • 180 ml mlakog mleka
  • 1-1/2 jajeta lagano umućena
  • 125 g suvog grožđa
  • glazura:
  • 3 g topljenog maslaca
  • 3 ml tople vode
  • 65 g šećera
  • 1 g kukuruzni skrob
  • 3 ml slatke pavlake
  • 0.6 ml ekstrakta vanile

Uputstvo za pripremu

  1. U velikoj posudi za mešenje, pomešati brašno, šećer, so, i oraščić. Rastvoriti kvasac u toploj vodi. Mešati smešu kvasca, mleka, jaja i u suvih sastojaka, dok se ne izjednači. Dodati suvo grožđe. Pokrijte sud sa vlažnom krpom ili samolepljivom folijom, i neka se raste oko 2 sata.
  2. Zagrejati ulje u dubokom sudu na 190 stepeni C.
  3. Za pripremu glazure, pomešati topljeni maslac i 1 kašičicu tople vode u maloj posudi. Pomešati šećer, kukuruzni skrob, slatku pavlaku, i ekstrakt vanile .
  4. Zahvatiti testo manjom kutlačom (ili većom kašikom) i spustiti u vrelo ulje. Pržiti 2 do 5 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Osušiti krofne na papirnom ubrusu i ostavite da se malo ohlade. Svaku krofnu u umočite u glazuru od maslaca i mešavinu šećera, kukuruznog skroba, slatke pavlake i ekstrakta vanile. Ostavite ih sa strane da se potpuno ohlade, pre serviranja.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.