Novogodišnji venčići – Dijana Popović

Novogodišnji venčići.

Novogodišnji venčići, sastojci:

  • 500 ml mlakog mleka
  • 1 mala kockica kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike soli
  • 150 ml ulja
  • 1 žumance
  • 1 kg brašna tip 400

Za premazivanje nepečenog testa:

  • 1 belance

Za posipanje peciva:

  • susam i krupna morska so

Novogodišnji venčići, priprema:

  • Polovinu brašna staviti u vanglu.
  • Dodati izmrvljen kvasac, šećer, so, ulje, žumance i sa mlakim mlekom zamesiti fino i glatko testo uz dodatak preostalog brašna.
  • Testo ostaviti 30 minuta da odmori.
  • Nadošlo testo podeliti na 4 loptice i ostaviti ih da nadođu.
  • Od testa odmah kidati manje loptice i oblikovati testo po želji.
  • Složene oblike staviti na pek papir i peći 20 minuta na 200 stepeni.

Dijana Popović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Novogodišnji venčići – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.