Odličan šejk za početak dana - Recepti i Kuvar online - Pixabay
Odličan šejk za početak dana - Recepti i Kuvar online - Pixabay

Odličan šejk za početak dana – kako bi naše drage majke i bake rekle “doručak je najvažniji obrok u danu“. Ako ste profesionalni sportista ili trenirate isključivo rekreativno, onda su samo delimično u pravu.

Tokom sna organizam prestaje da se snabdeva hranljivim sastojcima, telom se pokreće niz procesa u kojima mišićno tkivo počinje da se razgrađuje, takozvani katabolizam. Kako nakon buđenja ne bi ste gubili dragoceno vreme u spremanju doručka, možemo ga zameniti napitkom koji je bogat namirnicama koje su stomaku lakše za varenje.

Vaše telo će biti iznenađeno brzinom snabdevanja mišića hranljivim sastojcima potrebnim za njihov dalji napredak. Poznato je da je nivo testosterona najviši u periodu nakon buđenja. Namirnice koje su potrebne za pravljenje ovog šejka obogaćene su sastojcima koji će visok nivo testosterona držati u što dužem vremenskom periodu.

Odličan šejk – namirnice potrebne za pripremu

  • Šaka ovsenih pahuljica
  • Jedna banana
  • 2 jaja
  • Kašika maslinovog ulja
  • Jedna merica whey proteina
  • 350 ml mleka
Odličan šejk za početak dana - Recepti i Kuvar online - Pixabay
Odličan šejk za početak dana – Recepti i Kuvar online – Pixabay

Nabrojane sastojke ubaciti u blender i izmešati.

Recite stop razgradnji mišića i uživajte u ispijanju ovog ukusnog proteinskog šejka.

Izvor: Spartacus.rs

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!