Oranž krompirići – ukus koji me oduševio na prvu loptu. Probajte.
Oranž krompirići – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Oranž krompirići – ukus koji me oduševio na prvu loptu. Probajte.
- 1 kg krompira
- 2 kasike začinsko bilje
- po ukusu soli
- po ukusu bibera
- 4 kasika maslinovo ulje
- 1 kora narandže
- 1 kasika persuna (seckanog)
- 2 kasike projino brašno
- 1 dl vode
- Krompir oljustiti,oprati i iseci na krupnije kocke.Vatrostalnu ciniju nauljiti dodati iseckan krompir,posoliti,pobiberiti,staviti zacinsko bilje,persun ,projino brasno i narendanu koru limuna.Izmesati dobro da se sjedine svi sastojci.
- Alu folijom prekriti vatrostalnu ciniju i peci na 180 C 30 minuta.Zatim skinuti foliju,pojacati temperaturu na 210 C i dopeci jos 15-20 minuta dok krompirici ne uhvate lepu rumenu boju.
Uzivati u praznicnom ukusu.
- Prijatno.