Sok od lubenice i jagoda - Recepti i Kuvar online
Sok od lubenice i jagoda - Image courtesy of [by markuso] at FreeDigitalPhotos.net

Izuzetno osvežavajući sok od lubenice

Sok od lubenice i jagoda je nezaobilazna varijanta osveženja u vrelim letnjim danima. Konzumiranje lubenice se preporučuje svima, zbog sastava, bogatog vitaminima (A, B1, B2, B3, B5, B6, C,…). Jagode u ovom soku, osim pomenutih vrsta B vitamina, dodaju još B9, kao i E i K vitamine. Jedno i drugo voće bogati su i brojnim mineralima.

Dodavanjem kokosove vode (tečnost iz mladog ploda kokosa) dodaje se odličan izvor energije, koji povećava izdržljivost i poboljšava imunitet. Preporučuje se sportistima i svima koji naporno rade, kao neizostavni deo dnevnog menija, za oporavak od napornih treninga, ili svakodnevnih aktivnosti.

Umesto napitaka, punih veštačkih boja, zaslađivača i ostalih štetnih sastojaka, korišžćenjem lubenice, jagode i kokosove vode, dobijate idealnu kombinaciju za osveženje i podizanje energije.

Sok od lubenice i jagoda, sastojci:

  • 2 šolje lubenice, isečene
  • 5 komada jagoda, smrznute
  • 1/2 šolje, kokosove vode
  • listovi svežeg bosiljka
  • listovi sveže mente

Sok od lubenice i jagoda, priprema:

  • Lubenicu isečenu na kocke, smrznute jagode i kokosov sok, ubacite u blender. Dodajte par listova svežeg bosiljka i sveže mente. Procesirajte dok ne dobijete ujednačenu masu.
  • Sok poslužite ohlađen, ukrašen sa jagodom i kockom lubenice.

Pročitajte još

Osvežavajući napitak – Kristina Gašpar >>>

Recept za sok od paradajza, dijetalni – Recepti i Kuvar >>>

Pogledajte sve recepte za sokove >>>

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Zdrav život, kliknite na link: ZDRAV ŽIVOT. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!