Otvorena paprika sa testeninom - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Otvorena paprika sa testeninom - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Otvorena paprika sa testeninom – ovo je s namerom spremano da bude otvorena filovana tikvica. Ali zbog niza okolnosti koje su mi se izdesavale od ranog jutra, ipak je spremana otvorena paprika. Pred kraj kuvanja smo zakljucili da nam mozda nece biti dovoljno za sve nas, pa smo se odlucili za varijantu sa testeninom. Nismo se pokajali, otvorena paprika je ukusna, a imali smo i goste da pocastimo.

Fotografisala sam dok jos nije sve upilo, jer nisam mogla da cekam duze. Uglavnom ako su deca kuci, ja ostanem bez fotografija, jer nece niko da me saceka da prvo fotografisem.

Otvorena paprika sa testeninom - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Otvorena paprika sa testeninom – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Da, htela sam i da objasnim, zasto ja ponekad kuvam sa povrcem u prahu, a ne sa svezim povrcem. Pa, jednostavno zato sto tako moja deca traze. Ponekad se zale da im ide na grlo luk, pa kada mi kazu da stavim u prahu, ja onda tako i uradim. Ali, moram priznati da je sa prahom i jako lepo i brzo kuvati, tako da i meni to nekad odgovara.

Otvorena paprika sa testeninom – Jadranka Blažić

otvorena paprika sa testeninom Jadranka Blazic recepti i kuvar online

Otvorena paprika sa testeninom – ovo je s namerom spremano da bude otvorena filovana tikvica. Ali zbog niza okolnosti koje su mi se izdesavale od ranog jutra, ipak je spremana otvorena paprika.

 • 500 gr mlevenog mesa
 • 1 komad paprika (veća mesnata)
 • 800 ml padadajz (oljušten, isečen na kockice)
 • so (biber, zacini)
 • 600 ml voda
 • 180 gr testenina
 • 30 ml ulje
 1. U zagrejano ulje sam proprzila meso dok se nije sve fino odvojilo.
 2. Tu sam dodala naseckanu papriku, so, biber, seckano lisce zeleni, crni i beli luk u prahu.
 3. Posle par minuta sam usula paradajz kojem sam skinula ljusku i iseckala ga na sitno.
 4. Kada je provrilo, smanjila sam temperaturu i poklopila. Tako se krckalo nekih 20 minuta. To je trebalo da bude gotovo i da bude otvorena punjena paprika.
 5. Ali posto nije bilo dovoljno za sve, nalila sam 600ml vode i kada je provrilo ubacila sam testeninu i jos malo posolila. Moja testenina se kuvala 10 minuta, i onda sma iskljucila i ostavila po strani. Kada sam iskljucila bilo je jos dosta tecnosti, sve je ogrezlo u tecnosti.
 6. Ali posle 20 minuta testenina je sve lepo upila i super je bilo.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepatanaših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!