Ovsena kaša – Kristina Gašpar

0

Ovsena kaša je vrlo popularna već duže vreme. Možete je kupiti u kesicama (gotovu) ili napraviti sami. U ovom receptu, pored ovsenih pahuljica, važan sastojak su i čia semenke. Zbog njih sam se odlučila da napravim ovu kašu. Čia semenke sam dobila od drugarice (u pitanju je malo veća količina koju treba iskoristiti).

Recept sam videla na sajtu StvarUkusa. Ništa posebno nisam menjala – napravila sam pola mere i dodala više vode. Kažu da ova kombinacija sastojaka topi salo oko struka za sedam dana.

Glavni sastojci su ovsene pahuljice i čia semenke. Ovako pripremljena ovsena kaša će biti još ukusnija ako u nju dodate: jogurt, mleko, slatku pavlaku ili nešto drugo po izboru.

Takođe, voće i orašasti plodovi su uvek odličan izbor. Ja sam izabrala višnje. A da li će ovsena kaša sa svim tim dodacima topiti salo ili ga praviti, procenite sami…

Ovsena kaša - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Ovsena kaša – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Ovsena kaša - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Ovsena kaša - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Ovsena kaša je vrlo popularna već duže vreme. Možete je kupiti u kesicama (gotovu) ili napraviti sami. U ovom receptu, pored ovsenih pahuljica, važan sastojak su i čia semenke.
Obrok Desert, Doručak
Kuhinja Internacionalna, Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 1 osoba

Sastojci

  • 350 ml vode
  • cimet po ukusu
  • kardamon po ukusu
  • vanila po ukusu
  • 0,5 šolje ovsenih pahuljica
  • 2 kašike čia semenki
  • 1 kašika meda
  • 1 šaka očišćenih višanja

Uputstvo za pripremu

  1. Prokuvajte vodu i začine.
  2. Dodajte ovsene pahuljice, poklopite, isključite ringlu i ostavite ih da se krčkaju dok je ringla topla.
    Ovsena kaša - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  3. Kada se ovsena kaša prohladi, umešajte čia semenke.
    Ovsena kaša - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  4. Ovsena kaša treba da odstoji petnaestak minuta kako bi se sastojci sjedinili.
    Ovsena kaša - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  5. U ohlađenu kašu, mešajte med i višnje.
    Ovsena kaša - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Beleške

Ovako pripremljena ovsena kaša predstavlja posno jelo, pa je možete pripremati i onda kada postite. Možete je jesti za doručak ili kao poslasticu,

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.