Ovseno ječmena kaša – Jelena Nikolić

Ovseno ječmena kaša – ukusan i zdrav doručak.

Ovseno ječmena kaša - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Ovseno ječmena kaša – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Ovseno ječmena kaša – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Ovseno ječmena kaša – ukusan i zdrav doručak.

  • 2 kasike ovsenih pahuljica
  • 1 kasika jecmenih pahuljica
  • 2-3 komada urmi
  • 1 kasicica oraha (mlevenih)
  • 1 kasicica lanenog semena (mlevenog)
  • 1 kasicica semenki suncokreta
  • 10 zrna suvog grozdja
  • 100 ml jogurta
  • 150 ml vode
  1. Ovsene i jecmene pahuljice staviti u serpicu i usuti vodu.
  2. Na umerenoj temperaturi uz stalno mesanje kuvati da pahuljice omeksaju i da voda uvri.
  3. Skloniti sa ringle, dodati sitno isecene urme. Promesati.
  4. Umesati i mlevene orahe, mleveno laneno seme, semenke suncokreta i suvo grozdje. Sipati u cinijicu.
  5. Kad se malo prohladi, sipati jogurt. Prijatno!

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ovseno ječmena kaša – Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.