Palenta za bebe

RECEPT PRIPREMILAAna Vuletić

Palenta za bebe – palentu nakon bebinih navršenih godinu dana možete mešati sa mnogo čim i najbolje se slaže sa mlečnim proizvodima, ali pre toga, evo jednostavnog recepta za vašu bebu mlađu od godinu dana.

Lako se vari i brzo sprema i 100 grama palente sadrži oko 80kalorija, daje energiju, zasiti ali se brzo svari.

Palenta za bebe – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Palenta za bebe – palentu nakon bebinih navršenih godinu dana možete mešati sa mnogo čim i najbolje se slaže sa mlečnim proizvodima, ali pre toga, evo jednostavnog recepta za vašu bebu mlađu od godinu dana.

Palenta za bebe, sastojci:

  • 50 gr palente
  • 100 ml vode
  • 1 komad banana
  • majčino ili adaptirano mleko
  • 3 kapi maslinovo ulje (nekoliko kapi)

Palenta za bebe, priprema:

  1. Bebe nekada ne vole ukus palente kada se ohladi jer dobije teksturu pa je zbunjena, bar je tako sa mojom, pa joj pripremam na ovaj način.
    U proključalu vodu dodati par kapi maslinovog ulja i dodavati postepeno palentu uz neprestano mešanje.
  2. Kada dobijete željenu gustinu, nakon par minuta ključanja i neprestanog mešanja, sklonite sa vatre da se ohladi. Sačekajte oko 10 minuta. Palenta kada se ohladi ona se zgusne i pomalo stvrdne, te ako odmah rešite da date bebi dodajte malo majčinog ili adaptiranog mleka. U ovom procesu beba mora da zvaće i ne može da guta kao retke kašice.
  3. Pošto moja beba ne može još da žvaće, ja onda uradim sledeće. Ohlađenu palentu, 50ml majčinog ili adaptiranog mleka i jednu bananu stavim u blender i pulsiram oko 30 sekundi dok se masa ne sjedini. Poslužite bebi.

Na slici je palenta pre dodavanja mleka i banane, sliku posle tog procesa nemam, jer smo bili gladni i nismo mogli da čekamo da mama slika 🙂

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.