Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Palenta za bebe – Ana Vuletić

0

Palenta za bebe – palentu nakon bebinih navršenih godinu dana možete mešati sa mnogo čim i najbolje se slaže sa mlečnim proizvodima, ali pre toga, evo jednostavnog recepta za vašu bebu mlađu od godinu dana.

Lako se vari i brzo sprema i 100 grama palente sadrži oko 80kalorija, daje energiju, zasiti ali se brzo svari.

Palenta za bebe - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Palenta za bebe – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Palenta za bebe - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Palenta za bebe - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Palenta za bebe - palentu nakon bebinih navršenih godinu dana možete mešati sa mnogo čim i najbolje se slaže sa mlečnim proizvodima, ali pre toga, evo jednostavnog recepta za vašu bebu mlađu od godinu dana.
Obrok Doručak
Kuhinja Internacionalna, Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 5 minutes
Ukupno vreme 20 minutes
Broj osoba 1 porcija

Sastojci

  • 50 gr palente
  • 100 ml vode
  • 1 komad banana
  • majčino ili adaptirano mleko
  • 3 kapi maslinovo ulje nekoliko kapi

Uputstvo za pripremu

  1. Bebe nekada ne vole ukus palente kada se ohladi jer dobije teksturu pa je zbunjena, bar je tako sa mojom, pa joj pripremam na ovaj način. U proključalu vodu dodati par kapi maslinovog ulja i dodavati postepeno palentu uz neprestano mešanje.
  2. Kada dobijete željenu gustinu, nakon par minuta ključanja i neprestanog mešanja, sklonite sa vatre da se ohladi. Sačekajte oko 10 minuta. Palenta kada se ohladi ona se zgusne i pomalo stvrdne, te ako odmah rešite da date bebi dodajte malo majčinog ili adaptiranog mleka. U ovom procesu beba mora da zvaće i ne može da guta kao retke kašice.
  3. Pošto moja beba ne može još da žvaće, ja onda uradim sledeće. Ohlađenu palentu, 50ml majčinog ili adaptiranog mleka i jednu bananu stavim u blender i pulsiram oko 30 sekundi dok se masa ne sjedini. Poslužite bebi.

Beleške

Na slici je palenta pre dodavanja mleka i banane, sliku posle tog procesa nemam, jer smo bili gladni i nismo mogli da čekamo da mama slika 🙂

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.