Panirana piletina – piletinu posluzite uz pomfrit
- 500 g pileceg mesa (belo meso, batacici)
- 3 dl jogurta
- 3 cena belog luka
- 1 kasika senfa
- 1 kasicica zutog secera
- 2 kasike seckane majcine dusice
- 150 g prezli
- 40 g parmezana
- 100 g cipsa
- suvi zacin
- biber
- Sjediniti jogurt,senf,pasirani beli luk,majcinu dusicu,secer i zacine po ukusu,pa dobro promesati. Preliti preko piletine i ostaviti u frizideru da se marinira 60 minuta. Posebno sjediniti prezle,parmezan i izmrvljeni cips. Mariniranu piletinu uvaljati u smesu za paniranje. Pleh obloziti papirom za pecenje i premazati uljem, a zatim poredjati
- paniranu piletinu. Poprskati uljem i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Ivana Pešić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!