Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Panirana piletina – Ivana Pešić

0

Panirana piletina – Ivana Pešić

Panirana piletina – piletinu posluzite uz pomfrit

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Panirana piletina - Ivana Pešić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Panirana piletina – Ivana Pešić

Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 50 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 500 g pileceg mesa (belo meso batacici)
  • 3 dl jogurta
  • 3 cena belog luka
  • 1 kasika senfa
  • 1 kasicica zutog secera
  • 2 kasike seckane majcine dusice
  • 150 g prezli
  • 40 g parmezana
  • 100 g cipsa
  • suvi zacin
  • biber

Uputstvo za pripremu

  1. Sjediniti jogurt,senf,pasirani beli luk,majcinu dusicu,secer i zacine po ukusu,pa dobro promesati. Preliti preko piletine i ostaviti u frizideru da se marinira 60 minuta. Posebno sjediniti prezle,parmezan i izmrvljeni cips. Mariniranu piletinu uvaljati u smesu za paniranje. Pleh obloziti papirom za pecenje i premazati uljem, a zatim poredjati
  2. paniranu piletinu. Poprskati uljem i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.