Paprikaš sa bukovačama - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online
Paprikaš sa bukovačama - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online

Paprikaš sa bukovačama.

Paprikaš sa bukovačama, sastojci:

  • 700 gr gljiva bukovača,
  • mast ili ulje,
  • 3 veće glavice crnog luka,
  • 3 šargarepe,
  • so ili biljni začin,
  • peršunov list,
  • celerov list,
  • voda,
  • 2 dcl kuvanog pardajza,
  • 2 kašike brašna,
  • 2 kašičice sitne paprike,
  • biber i
  • po želji, ljuta paprika.

Paprikaš sa bukovačama, priprema:

  • Luk i šargarepu očistiti i iseći na kockice.
  • Zagrejati ulje ili mast i dinstati luk i šargarepu da omekša, uz povremeno dolivanje vode.
  • Bukovače očistiti od drški i iseći ih na kocke ili šire rezance prema želji i kad je luk izdinstan dodati ih u šerpu i naliti vodom da ogreznu da bi se skuvale,
  • Sve posoliti ili dodati biljni začin i sitno iseckan celerov list i peršunov.
  • Kada su bukovače kuvane u njih dodati kuvani paradajz i umućeno brašno i mlevenu papriku.
  • Dodati biber po želji i ljutu papriku.
  • Služila sam paprikaš ili uz pire krompir ili knedle.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!