Paprikaš sa bukovačama.
Paprikaš sa bukovačama, sastojci:
- 700 gr gljiva bukovača,
- mast ili ulje,
- 3 veće glavice crnog luka,
- 3 šargarepe,
- so ili biljni začin,
- peršunov list,
- celerov list,
- voda,
- 2 dcl kuvanog pardajza,
- 2 kašike brašna,
- 2 kašičice sitne paprike,
- biber i
- po želji, ljuta paprika.
Paprikaš sa bukovačama, priprema:
- Luk i šargarepu očistiti i iseći na kockice.
- Zagrejati ulje ili mast i dinstati luk i šargarepu da omekša, uz povremeno dolivanje vode.
- Bukovače očistiti od drški i iseći ih na kocke ili šire rezance prema želji i kad je luk izdinstan dodati ih u šerpu i naliti vodom da ogreznu da bi se skuvale,
- Sve posoliti ili dodati biljni začin i sitno iseckan celerov list i peršunov.
- Kada su bukovače kuvane u njih dodati kuvani paradajz i umućeno brašno i mlevenu papriku.
- Dodati biber po želji i ljutu papriku.
- Služila sam paprikaš ili uz pire krompir ili knedle.