Ovaj recept za paradajz punjen tunjevinom se priprema brzo, bez kuvanja, mešavinom tunjevine, kapra, peršuna, limunovog soka, i maslinovog ulja, što omogućava paradajzu da zasija pravim sjajem.

Paradajz punjen tunjevinom – Recepti i Kuvar online
Ovaj recept za paradajz punjen tunjevinom se priprema brzo, bez kuvanja, mešavinom tunjevine, kapra, peršuna, limunovog soka, i maslinovog ulja, što omogućava paradajzu da zasija pravim sjajem.
- 4 komada paradajz
- 200 gr tunjevine (iz konzerve u prirodnom soku)
- 3 kašike kapar
- 3 kašike limunov sok
- 2 kašike maslinovo ulje
- morska so (po ukusu)
- biber (mleveni, po ukusu)
- peršun (svež)
- Paradajz oprati, odseći gornji deo i izdubiti. Odstraniti semenke, a meso paradajza ostaviti iseckati i staviti u sud za mešanje sastojaka. Unutrašnjost paradajza malo posoliti i ostaviti da se ocedi.
- Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ostaviti da se ocedi. Tunjevinu ubaciti u posudu za mešanje sastojaka, dodati meso paradajza, kapar, iseckan svež peršun, limunov sok, maslinovo ulje. Dodati morsku so i biber, po ukusu. Dobro promešati.
- Napuniti paradajz dobijenom smesom. Ukrasiti listovima svežeg peršuna. Ostaviti u frižideru 15-30 minuta da se ohladi. Služiti hladno.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od povrća, kliknite na link: JELA OD POVRĆA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od ribe, kliknite na link: JELA OD RIBE. Ovaj recept pripada kategoriji POSNI RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!