Pasta sa dimljenom skušom

Da bi se spremila pasta sa dimljenom skušom, biće vam potrebno svega 15 minuta i malo mašte, a na vašem stolu zablistaće večera kakvoj nećete moći da odolite tokom letnjih dana.

Večera za dvoje. Prvo što vam padne na pamet jesu sati i satu provedeni za šporetom kako bi sve ispalo savršeno. A tek recept? Mora biti poseban. To je još jedna otežavajuća okolnost. Mnogi u ovom trenutku odustaju i odlučuju se za restoran.

Međutim, ni ne slute da mogu spremiti večeru kakva je kvalitetom čak i bolja od restoranske, a sve što je potrebno jeste da odete do pijace po sveže namirnice. Zatim uzmete varjaču u jednu, a kuvar u drugu ruku i spremite pastu savršenu za letnje dane.

Nekoliko neobičnih sastojaka poput pinjola i mirođije daće običnom jelu potpuno novu notu.

Sastojci:

– 200 grama paste – prstohvat soli – 2 kašike maslinovog ulja – 1 glavica crnog luka, sitno naseckana – 60 grama pavlake za kuvanje ili obične – 2 fileta očišćene dimljene skuše – 2 kašike kapara – nekoliko kapi balsamiko sirćeta – 1 kašika sitno iseckane sveže mirođije – 25 grama pinjola

Priprema:

Nakon što obarite pastu koju ćete ubaciti 10 minuta u ključalu vodu sa malo soli, zagrejte tiganj sa malo ulja i propržite luk dok se ne omekša.

Dodajte pavlaku, mirođiju, kapare i sirće. Promešajte, a potom zaronite testeninu u smesu. Protresite nekoliko puta tiganj ne bi li se svi ukusi izjednačili.

Potom dodajte sitno iskidane komade ribe. Prilikom serviranja, pospite sa malo dodatne pavlake, stavite deo skuše na vrh i pospite sa malo mirođije.

Za dodatni ukus možete posuti sa malo narendanog parmezana.

Dodatni savet:

Ukoliko želite još ukusnije jelo, premestite celu smesu u keramičku posudu i izrendajte kačkavalja po vrhu sa malo prezle. Zalijte dodatno pavlakom i zapecite. Naravno, i morski plodovi mogu biti po vašem izboru.

Prijatno!

Izvor: BKTVNews, K. Mihajlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.