Pašteta od pasulja – još jedna posna pašteta! Prazničnu trpezu možete “ukrasiti” raznim đakonijama i ako postite.
Pašteta od pasulja – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Pašteta od pasulja – još jedna posna pašteta! Prazničnu trpezu možete “ukrasiti” raznim đakonijama i ako postite.
- 200 gr pasulja (kuvanog pasulja po izboru, plus voda u kome se kuvao, ja sam koristila šareni)
- 3 kašike ulja po izboru
- 1 čen belog luka (ili malo belog luka u prahu)
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- ljuta paprika (po ukusu (tucana, čili ili neki sos od ljutih paprika))
- Sve navede sastojke staviti u dublju posudu, osim vode u kojoj je kuvan pasulj, i miksati štapnim mikserom uz postepeno dodavanje vode dok se ne dobije željena gustina.
- I to je to!
- Ukoliko nemate kuvan pasulj, svakako možete koristiti i onaj iz konzerve.
- Ja vrlo često imam kuvan pasulj u frižideru jer ga koristim za svašta nešto, pa mi se nekako ne kuva svakog dana. Kuvan pasulj može da stoji u frižideru oko nedelju dana.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!