Pašteta od pasulja – Kristina Gašpar

Pašteta od pasulja – još jedna posna pašteta! Prazničnu trpezu možete „ukrasiti“ raznim đakonijama i ako postite.

Pašteta od pasulja - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Pašteta od pasulja – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Pašteta od pasulja – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Pašteta od pasulja – još jedna posna pašteta! Prazničnu trpezu možete „ukrasiti“ raznim đakonijama i ako postite.

  • 200 gr pasulja (kuvanog pasulja po izboru, plus voda u kome se kuvao, ja sam koristila šareni)
  • 3 kašike ulja po izboru
  • 1 čen belog luka (ili malo belog luka u prahu)
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • ljuta paprika (po ukusu (tucana, čili ili neki sos od ljutih paprika))
  1. Sve navede sastojke staviti u dublju posudu, osim vode u kojoj je kuvan pasulj, i miksati štapnim mikserom uz postepeno dodavanje vode dok se ne dobije željena gustina.
  2. I to je to!
  3. Ukoliko nemate kuvan pasulj, svakako možete koristiti i onaj iz konzerve.
  4. Ja vrlo često imam kuvan pasulj u frižideru jer ga koristim za svašta nešto, pa mi se nekako ne kuva svakog dana. Kuvan pasulj može da stoji u frižideru oko nedelju dana.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pašteta od pasulja – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.