Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Pastrmka sa bademom – Recepti i Kuvar online

0

Pastrmka sa bademom – recept za pastrmku sa bademom je veoma prisutan u francuskoj kuhinji, ali, sa malim modifikacijama, vrlo je popularan u mnogim drugim kuhinjama, gde je na tržištu moguće kupiti svežu pastrmku. Sos sa bademima se priprema sa limunovim sokom, ili belim vinom, opciono.

Pastrmka sa bademom - Recepti i Kuvar online
Pastrmka sa bademom – Recepti i Kuvar online
Pastrmka sa bademom - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pastrmka sa bademom - Recepti i Kuvar online

Pastrmka sa bademom - recept za pastrmku sa bademom je veoma prisutan u francuskoj kuhinji, ali, sa malim modifikacijama, vrlo je popularan u mnogim drugim kuhinjama.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Francuska, Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 25 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 4 komada pastrmka fileti
  • 1 kašičica morska so
  • biber sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • limunova kora rendana
  • 2 komada limunov sok od 2 limuna
  • 50 gr badem
  • 1 veza peršun

Uputstvo za pripremu

  1. Filete pastrmke operite i dobro osušite papirnim ubrusom. Posolite morskom solju i pospite sveže mlevenim biberom.
  2. Peršun operite i iseckajte na sitno. Narendajte koru od 1 limuna. Iscedite sok od 2 limuna. Badem iseckajte.
  3. Zagrejte tiganj i dodajte samo malo maslinovog ulja. Prvo pecite stranu sa kožom (ukoliko je ostavljena), 4 - 5 minuta. Pažljivo okrenite i pecite još nekih 2-3 minuta. Ribu ostavite na zagrejanom tanjiru ili u blago ugrejanoj rerni (da se ne ohladi).
  4. Priprema sosa: u tiganj, preostalom ulju, dodati još malo maslinovog ulja. Dodati seckane bademe. Dinstati oko 1 minut, dok bademi ne dobiju zlatnu boju. Skloniti sa izvora toplote, i odmah dodati iseckani peršun, sveže rendanu limunovu koru i sok od limuna. Dobro promešati da se sastojci sjedine.
  5. Ribu servirati na zagrejane tanjire i posuti sa toplim sosom. Kao prilog poslužiti krompir salatu ili blitvu.
    Pastrmka sa bademom - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.