Pečena bela tikva i voće za Badnje veče – na Badnji dan sva hrana mora biti posna. Na trpezi za Badnju večeru neizostavni su badnjak, vino, grejana rakija, med, sveže žito, slama kao i hlepčići (koje moja mama svake godine pravi, a koji simbolizuju ukućane, bure, vinograd, kuću, baštu i po neku domaću životinju). Pasulj prebranac, posne paprike, riba, zimske salate, kompot od voća, tikvenjak, suvo voće, sveže voće i orašasti plodovi i pečena tikva.
Pečena bela tikva i voće za Badnje veče, sastojci:
- 1 kg bele tikve
- po potrebi šećer ili vanil šećer
- suvo voće (urme, kajsije, grožđe, smokve)
- orašasti plodovi (orasi, bademi, lešnici)
- sveže voće po izboru
Pečena bela tikva i voće za Badnje veče, priprema:
- Belu tikvu očistiti od semena, koru ne ljuštiti. Oprati, iseći na parčiće i poređati u pleh za pečenje.
- Tikvu peći na 200 stepeni oko 60 minuta.
- Služiti tikvu uz voće i suvo voće.
Danijela Žikić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!