Pečena bela tikva i voće za Badnje veče - Danijela Žikić - Recepti i Kuvar online
Pečena bela tikva i voće za Badnje veče - Danijela Žikić - Recepti i Kuvar online

Pečena bela tikva i voće za Badnje veče – na Badnji dan sva hrana mora biti posna. Na trpezi za Badnju večeru neizostavni su badnjak, vino, grejana rakija, med, sveže žito, slama kao i hlepčići (koje moja mama svake godine pravi, a koji simbolizuju ukućane, bure, vinograd, kuću, baštu i po neku domaću životinju). Pasulj prebranac, posne paprike, riba, zimske salate, kompot od voća, tikvenjak, suvo voće, sveže voće i orašasti plodovi i pečena tikva.

Pečena bela tikva i voće za Badnje veče, sastojci:

  • 1 kg bele tikve
  • po potrebi šećer ili vanil šećer
  • suvo voće (urme, kajsije, grožđe, smokve)
  • orašasti plodovi (orasi, bademi, lešnici)
  • sveže voće po izboru

Pečena bela tikva i voće za Badnje veče, priprema:

  • Belu tikvu očistiti od semena, koru ne ljuštiti. Oprati, iseći na parčiće i poređati u pleh za pečenje.
  • Tikvu peći na 200 stepeni oko 60 minuta.
  • Služiti tikvu uz voće i suvo voće.

Danijela Žikić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!