Pekmez od bundeve – ako niste na vreme pripremili zimmicu, ni sada nije kasno.
Pekmez od bundeve – Kristina Gašpar
- 500 gr očišćene bundeve
- 300 gr očišćenih kiselih jabuka
- 200 gr narandže sa korom (neprskane)
- 100 gr očišćenih dunja
- 500 gr šećera
- 1 limun (sok)
- Voće iseći na sitnije komade i staviti u veću šerpu, da pokrije dno, pa sipati oko 1 dl vode i kuvati na visokoj temperaturi 5 minuta od momenta kada provri.
- Potom, voće izmiksati štapnim mikserom, dodati šećer i kuvati na niskoj temperaturi oko sat vremena. Samo da napomenem da dužina kuvanja zavisi od prečnika šerpe.
- Pekmez je gotov kada se prilikom mešanja vidi dno šerpe. Tada dodajte sok od limuna i kuvajte jos koji minut.
- Sipati u sterilisane tegle.
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!