Pekmez od bundeve – Kristina Gašpar

Recept za pekmez od bundeve

30

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Pekmez od bundeve – ako niste na vreme pripremili zimmicu, ni sada nije kasno.

Pekmez od bundeve - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Pekmez od bundeve – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Pekmez od bundeve – Kristina Gašpar

  • 500 gr očišćene bundeve
  • 300 gr očišćenih kiselih jabuka
  • 200 gr narandže sa korom (neprskane)
  • 100 gr očišćenih dunja
  • 500 gr šećera
  • 1 limun (sok)
  1. Voće iseći na sitnije komade i staviti u veću šerpu, da pokrije dno, pa sipati oko 1 dl vode i kuvati na visokoj temperaturi 5 minuta od momenta kada provri.
  2. Potom, voće izmiksati štapnim mikserom, dodati šećer i kuvati na niskoj temperaturi oko sat vremena. Samo da napomenem da dužina kuvanja zavisi od prečnika šerpe.
  3. Pekmez je gotov kada se prilikom mešanja vidi dno šerpe. Tada dodajte sok od limuna i kuvajte jos koji minut.
  4. Sipati u sterilisane tegle.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More