Pekmez od paradajza.
Pekmez od paradajza, sastojci:
- 12 kg domaćeg paradajza
- 3 kg šećera
- 1 kg ratluka
- 10 kesica vanilin šećera
Pekmez od paradajza, priprema:
- Paradajz samleti na mašinici koja odvaja kožicu i seme. Smesu sipati u većoj šerpi i kuvati na umerenoj temperaturi oko 1h i 30 minuta.
- Povremeno mešati. Na pola kuvanja (kad voda ispari) dodati šećer i ratluk. Nastaviti sa kuvanjem uz često mešanje.
- Pekmez je gotov kad ostavlja trag. Skloniti sa vatre i dodati vanil šećer.
- Vruć pekmez sipati u čiste vruće tegle.
Ukusan je i jedinstven!
Vreme kuvanja: 3h
Broj osoba: 10
Danijela Žikić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!