Pekmez od paradajza – Danijela Žikić

Pekmez od paradajza.

Pekmez od paradajza, sastojci:

  • 12 kg domaćeg paradajza
  • 3 kg šećera
  • 1 kg ratluka
  • 10 kesica vanilin šećera

Pekmez od paradajza, priprema:

  • Paradajz samleti na mašinici koja odvaja kožicu i seme. Smesu sipati u većoj šerpi i kuvati na umerenoj temperaturi oko 1h i 30 minuta.
  • Povremeno mešati. Na pola kuvanja (kad voda ispari) dodati šećer i ratluk. Nastaviti sa kuvanjem uz često mešanje.
  • Pekmez je gotov kad ostavlja trag. Skloniti sa vatre i dodati vanil šećer.
  • Vruć pekmez sipati u čiste vruće tegle.

Ukusan je i jedinstven!

Vreme kuvanja: 3h
Broj osoba: 10

Danijela Žikić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pekmez od paradajza – Danijela Žikić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.