Pilav sa šafranom i kulenom – odličan recept koji će probuditi vaša čula!Uživajte u ovom ukusnom ručku!
Pilav sa šafranom i kulenom – Sandra Marković – Recepti i Kuvar online
Pilav sa šafranom i kulenom – odličan recept koji će probuditi vaša čula!Uživajte u ovom ukusnom ručku!
- 2 komada pileća bataka sa karabatakom (u komadu)
- 1 komad crvena paprika (iseckana)
- 100 gr graska
- 50 gr kulena (iseckan)
- 1 glavica crnog luka (sitno iseckana)
- 200 gr pirinča
- 1 kocka pilećeg bujona
- soli (po ukusu)
- šafran (na vrh noža)
- biber (mleveni, po ukusu)
- 5 kašika ulja
- Batake sa karabatakom začiniti solju pa kratko propržiti na malo ulja da porumene sa svih strana.Kockicu bujona prokuvati u 600 ml vode.Na ulju u kom su se pržili bataci proprziti sitno iseckan crni luk pa dodati grašak,iseckanu crvenu papriku i pirinač.Naliti sa malo bujona i povremeno promešati.Krčkati na tihoj vatri i povremeno nalivati bujonom da pirinač ne ostane bez tečnosti.Kada pirinač bude kuvan začiniti ga mlevenim biberom i šafranom,dodati iseckan kulen,lepo promešati i izručiti u posudu za pečenje.Preko staviti pržene pileće batake i zapeći u zagrejanoj rerni na 200 C 20 minuta.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!