Pilav sa šafranom i kulenom – Sandra Marković

Pilav sa šafranom i kulenom –  odličan recept koji će probuditi vaša čula!Uživajte u ovom ukusnom ručku!

Pilav sa šafranom i kulenom - Sandra Marković - Recepti i Kuvar online
Pilav sa šafranom i kulenom – Sandra Marković – Recepti i Kuvar online

Pilav sa šafranom i kulenom – Sandra Marković – Recepti i Kuvar online

Pilav sa šafranom i kulenom – odličan recept koji će probuditi vaša čula!Uživajte u ovom ukusnom ručku!

  • 2 komada pileća bataka sa karabatakom (u komadu)
  • 1 komad crvena paprika (iseckana)
  • 100 gr graska
  • 50 gr kulena (iseckan)
  • 1 glavica crnog luka (sitno iseckana)
  • 200 gr pirinča
  • 1 kocka pilećeg bujona
  • soli (po ukusu)
  • šafran (na vrh noža)
  • biber (mleveni, po ukusu)
  • 5 kašika ulja
  1. Batake sa karabatakom začiniti solju pa kratko propržiti na malo ulja da porumene sa svih strana.Kockicu bujona prokuvati u 600 ml vode.Na ulju u kom su se pržili bataci proprziti sitno iseckan crni luk pa dodati grašak,iseckanu crvenu papriku i pirinač.Naliti sa malo bujona i povremeno promešati.Krčkati na tihoj vatri i povremeno nalivati bujonom da pirinač ne ostane bez tečnosti.Kada pirinač bude kuvan začiniti ga mlevenim biberom i šafranom,dodati iseckan kulen,lepo promešati i izručiti u posudu za pečenje.Preko staviti pržene pileće batake i zapeći u zagrejanoj rerni na 200 C 20 minuta.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pilav sa šafranom i kulenom – Sandra Marković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.