Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Pilav sa svinjetinom – Slađana Bokić

0

Pilav sa svinjetinom.

Pilav sa svinjetinom - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
Pilav sa svinjetinom – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online
Pilav sa svinjetinom - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pilav sa svinjetinom - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online

Pilav sa svinjetinom.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 50 minutes
Broj osoba 4 porcije

Sastojci

  • 1 kg svinjsko meso krtina, bez kosti, od vrata
  • 2 komada crnog luka Sitno seckan
  • 1 šolja pirinča
  • 3 čena belog luka Sitno seckan
  • 1 veza persuna
  • 1 kašika mešavine začina
  • 0,5 dcl ulja
  • so po ukusu
  • biber mleveni, po ukusu

Uputstvo za pripremu

  1. Glavice crnog luka sitno iseckajte i ispržite na zagrejanom ulju u tiganju.
    Pilav sa svinjetinom - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
  2. Meso isecite na kocke, beli luk iseckajte na sitno pa kada crni luk omekša dodajte meso i beli luk u tiganj.
    Pilav sa svinjetinom - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
  3. Kada meso pobeli posolite ga, pobiberite, začinite mešavinom začina, dodajte sitno isečen peršun i pirinač pa promešajte varjačom.
    Pilav sa svinjetinom - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
  4. Sadržaj tiganja preručite u posudu za pečenje.
    Pilav sa svinjetinom - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
  5. Nalijte 3 šolje vode i promešajte. Posudu stavite u rernu i pecite 30 minuta na 200 stepeni.
    Pilav sa svinjetinom - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.