Pilav sa svinjetinom – Slađana Bokić

Pilav sa svinjetinom.

Pilav sa svinjetinom - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
Pilav sa svinjetinom – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online

Pilav sa svinjetinom – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online

Pilav sa svinjetinom.

  • 1 kg svinjsko meso (krtina, bez kosti, od vrata)
  • 2 komada crnog luka (Sitno seckan)
  • 1 šolja pirinča
  • 3 čena belog luka (Sitno seckan)
  • 1 veza persuna
  • 1 kašika mešavine začina
  • 0,5 dcl ulja
  • so (po ukusu)
  • biber (mleveni, po ukusu)
  1. Glavice crnog luka sitno iseckajte i ispržite na zagrejanom ulju u tiganju.
  2. Meso isecite na kocke, beli luk iseckajte na sitno pa kada crni luk omekša dodajte meso i beli luk u tiganj.
  3. Kada meso pobeli posolite ga, pobiberite, začinite mešavinom začina, dodajte sitno isečen peršun i pirinač pa promešajte varjačom.
  4. Sadržaj tiganja preručite u posudu za pečenje.
  5. Nalijte 3 šolje vode i promešajte. Posudu stavite u rernu i pecite 30 minuta na 200 stepeni.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pilav sa svinjetinom – Slađana Bokić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.