Pileća čorbica – pileća čorba kao neizostavni deo vaše hrono kuhinje.
Pileća čorbica – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online
Pileća čorbica – pileća čorba kao neizostavni deo vaše hrono kuhinje.
- 4 kom karabataka (u komadu)
- 3 kom praziluka (isecen na kockice)
- 3 kom kelerabe (oljustena i isecena)
- 750 ml paradajz (oljusten i isecen na kockice)
- 10 ml ulja
- 0,5 kasicice so
- 500 ml vode
- 0,25 kasicice biber (mleveni)
- 1 kasicica vlašca (seckan)
- Verujem da se vecini vas desava da smislite jedno jelo, ali u toku spremanja tog jela, dolazi do promene i na kraju zavrsite sasvim neko drugo jelo. Danas je to bilo sa mojim ruckom.
- Imala sam divna 3 velika praziluka i pakovanje od 4 karabataka. Smislila sam da bi super bilo da meso izdinstam u praziluku i napravim salatu, eto super rucak.
- Dok se praziluk dinstao, setila sam se da imam 3 prelepe kelerabe srednje velicine, pa sam pomislila, a zasto ne bi spremila varivo. Dok su se dinstali praziluk, keleraba i meso, odlucim da ne uspem samo vode, vec i seckan paradajz i tako sam ja na kraju dobila jednu divnu pilecu corbicu.
- Nisam htela nista od zacina, osim soli i bibera da dodajem jer sam htela da ostane ukus povrca. Mnogo nam se svima corba dopala i sigurno ce uskoro biti ponovljena, ako i tada ne bude doslo do iznenadnih promena na licu mesta u sastavu.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!