Pileća kašica – zanimljiva kombinacija za kašicu od piletine.
Pileća kašica – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Pileća kašica – zanimljiva kombinacija za kašicu od piletine.
- 50 gr pileceg filea (u komadu)
- 1 komad crveni krompir (seckan na kockice)
- 2 šake kinoa (3 vrste zrna)
- 2 šake graska
- biber (5 vrsta)
- maslinovo ulje
- Oljuštite crveni krompir i iseckajte na kockice.
- Krompir, grašak i kinoa zrno ubacite u vodu da se kuva oko 10-15minuta dok grašak ne omekša.
- Pileći file, predhodno začinjen sa 5 vrsta bibera, stavite na malo maslinovog ulja i propržite sa obe strane da počne da dobija boju. Stavite malo bibera, nemojte preterivati. Zalite čašom vode i pustite da se dinsta dok ne bude skroz gotovo i sočno. Vodite računa da ne presušite meso, pa po potrebi slobodno dodajte još vode.
- Kada je povrće gotovo procedite ga i ubacite u blender sa komadom mesa.
- Blendirajte dok ne dobijete jednoličnu masu. Obično kinoa zrno se lepo raskuva, dok crno i crveno imaju tendenciju da ostanu u komadu iako su po teksturi mekani, pa nemojte da vas to brine.
- Ohladite i poslužite bebi.
- Možda vam nekada moje kombinacije deluju čudno, ali evo i dokaz kako se moja ćera uživa da ih jede. 🙂
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!