Pileća krilca sa medom – Ivana Buzurović
Pileća krilca sa medom – još jedan dobar ručak, za koji Vam ne treba puno vremena.
Pileća krilca sa medom – Ivana Buzurović
- 1 kg pilećih krilaca
- Maslinovo ulje
- Med
- Aleva paprika
- Senf
- Mlevena čili paprika
- So (biber)
- 1 kisela pavlaka
- Iceberg salata
- Sirće
- U činiju sipati maslinovo ulje oko pola decilitra, zatim dodati jednu supenu kašiku senfa, dodati kafenu kašicu meda, zatim kafenu kašicicu aleve i čili paprike. Posoliti i pobiberiti. Dobro promešati.
- Krilca potapati jedno po jedno u marinadu i redjati u vatrostalnu posudu. Preostalom marinadom preliti krilca. Peći na 200 C stepeni oko 20 do 30 minuta.
- Služiti uz iceberg salatu sa dresingom od meda.
- Dresing za iceberg salatu: U manjoj činiji pomešajte maslinovo ulje, sa malo sirćeta, zatim dodajte pavlaku, kafenu kašičicu senfa i pola kafene kašiičice meda.
Ivana Buzurović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!