Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Pileća krilca sa medom – Ivana Buzurović

0

Pileća krilca sa medom – Ivana Buzurović

Pileća krilca sa medom – još jedan dobar ručak, za koji Vam ne treba puno vremena.

Pileća krilca sa medom - Ivana Buzurović
Štampanje

Pileća krilca sa medom – Ivana Buzurović

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 40 minutes

Sastojci

  • 1 kg pilećih krilaca
  • Maslinovo ulje
  • Med
  • Aleva paprika
  • Senf
  • Mlevena čili paprika
  • So biber
  • 1 kisela pavlaka
  • Iceberg salata
  • Sirće

Uputstvo za pripremu

  1. U činiju sipati maslinovo ulje oko pola decilitra, zatim dodati jednu supenu kašiku senfa, dodati kafenu kašicu meda, zatim kafenu kašicicu aleve i čili paprike. Posoliti i pobiberiti. Dobro promešati.
  2. Krilca potapati jedno po jedno u marinadu i redjati u vatrostalnu posudu. Preostalom marinadom preliti krilca. Peći na 200 C stepeni oko 20 do 30 minuta.
  3. Služiti uz iceberg salatu sa dresingom od meda.
  4. Dresing za iceberg salatu: U manjoj činiji pomešajte maslinovo ulje, sa malo sirćeta, zatim dodajte pavlaku, kafenu kašičicu senfa i pola kafene kašiičice meda.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.