Pileće šnicle sa parmezanom – Recepti i Kuvar online

Pileće šnicle sa parmezanom su jedan od recepata za pripremu pilećeg mesa, koji vam nikad neće dosaditi. Izuzetno ukusan obrok, kako za ručak, tako i za večeru.

Pileće šnicle možete napraviti od pilećeg belog mesa ili bataka, naravno, bez kožice i kostiju.

Pileće šnicle sa parmezanom - Recepti i kuvar online
Pileće šnicle sa parmezanom – Recepti i kuvar online

Pileće šnicle sa parmezanom – Recepti i Kuvar online

Pileće šnicle sa parmezanom su jedan od recepata za pripremu pilećeg mesa, koji vam nikad neće dosaditi. Izuzetno ukusan obrok, kako za ručak, tako i za večeru.

  • 1,5 kg pileće grudi (ili pileći bataci, bez kostiju)
  • 0,75 šolja brašno
  • 2 komada jaja
  • 1,5 šolja prezle
  • 0,25 šolja parmezan (narendan)
  • 1 kašika senf
  • so
  • biber
  • 8 kašika maslinovo ulje
  • limun
  1. Sipajte brašno u duboki tanjir.
  2. U posudi za mešanje, umutite jaja.
  3. U drugoj plićoj posudi, pomešajte prezle i parmezan, i dodajte so i biber, po ukusu. Dobro promešajte.
  4. Pileće šnicle bi trebalo da budu oko 1 cm debele. Piletinu posolite i pospite biberom po ukusu. Tanko premažite senfom.
  5. Paniranje pilećih šnicli: pileće šnicle prvo stavite u brašno, sa obe strane, otresajući višak. Zatim stavite u umućena jaja, i pustite da se višak blago ocedi. Zatim stavite u masu prezli i parmezana, blago pristikajući sa obe strane. Ostavite sa strane, dok ne ispanirate sve šnicle.
  6. U tiganju za prženje, zagrejte 6 kašika maslinovog ulja. Temperatura bi trebalo da je malo jača od srednje. Šnicle pržite u nekoliko serija, a preostalih 2 kašike maslinovog ulja dodajte, kad se količina ulja smanji. Šnicle pržite dok svaka strana ne porumeni (oko 4 minuta svaka strana).
  7. Gotove pržene šnicle ostavite na papirnom ubrusu da se ocede. Služite ukrašeno zelenom salatom i listovima svežeg peršuna, uz kriške limuna.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pileće šnicle sa parmezanom – Recepti i Kuvar online

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.