Pileće šnicle sa parmezanom su jedan od recepata za pripremu pilećeg mesa, koji vam nikad neće dosaditi. Izuzetno ukusan obrok, kako za ručak, tako i za večeru.
Pileće šnicle možete napraviti od pilećeg belog mesa ili bataka, naravno, bez kožice i kostiju.
Pileće šnicle sa parmezanom – Recepti i Kuvar online
Pileće šnicle sa parmezanom su jedan od recepata za pripremu pilećeg mesa, koji vam nikad neće dosaditi. Izuzetno ukusan obrok, kako za ručak, tako i za večeru.
- 1,5 kg pileće grudi (ili pileći bataci, bez kostiju)
- 0,75 šolja brašno
- 2 komada jaja
- 1,5 šolja prezle
- 0,25 šolja parmezan (narendan)
- 1 kašika senf
- so
- biber
- 8 kašika maslinovo ulje
- limun
- Sipajte brašno u duboki tanjir.
- U posudi za mešanje, umutite jaja.
- U drugoj plićoj posudi, pomešajte prezle i parmezan, i dodajte so i biber, po ukusu. Dobro promešajte.
- Pileće šnicle bi trebalo da budu oko 1 cm debele. Piletinu posolite i pospite biberom po ukusu. Tanko premažite senfom.
- Paniranje pilećih šnicli: pileće šnicle prvo stavite u brašno, sa obe strane, otresajući višak. Zatim stavite u umućena jaja, i pustite da se višak blago ocedi. Zatim stavite u masu prezli i parmezana, blago pristikajući sa obe strane. Ostavite sa strane, dok ne ispanirate sve šnicle.
- U tiganju za prženje, zagrejte 6 kašika maslinovog ulja. Temperatura bi trebalo da je malo jača od srednje. Šnicle pržite u nekoliko serija, a preostalih 2 kašike maslinovog ulja dodajte, kad se količina ulja smanji. Šnicle pržite dok svaka strana ne porumeni (oko 4 minuta svaka strana).
- Gotove pržene šnicle ostavite na papirnom ubrusu da se ocede. Služite ukrašeno zelenom salatom i listovima svežeg peršuna, uz kriške limuna.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!