Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Pileće šnicle sa parmezanom – Recepti & Kuvar

0

Pileće šnicle sa parmezanom su jedan od recepata za pripremu pilećeg mesa, koji vam nikad neće dosaditi. Izuzetno ukusan obrok, kako za ručak, tako i za večeru.

Pileće šnicle možete napraviti od pilećeg belog mesa ili bataka, naravno, bez kožice i kostiju.

Pileće šnicle sa parmezanom - Recepti i kuvar online
Pileće šnicle sa parmezanom – Recepti i kuvar online
Pileće šnicle sa parmezanom - Recepti i kuvar online
Štampanje

Pileće šnicle sa parmezanom – Recepti i Kuvar online

Pileće šnicle sa parmezanom su jedan od recepata za pripremu pilećeg mesa, koji vam nikad neće dosaditi. Izuzetno ukusan obrok, kako za ručak, tako i za večeru.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Internacionalna, Italijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • 1,5 kg pileće grudi ili pileći bataci, bez kostiju
  • 0,75 šolja brašno
  • 2 komada jaja
  • 1,5 šolja prezle
  • 0,25 šolja parmezan narendan
  • 1 kašika senf
  • so
  • biber
  • 8 kašika maslinovo ulje
  • limun

Uputstvo za pripremu

  1. Sipajte brašno u duboki tanjir.
  2. U posudi za mešanje, umutite jaja.
  3. U drugoj plićoj posudi, pomešajte prezle i parmezan, i dodajte so i biber, po ukusu. Dobro promešajte.
  4. Pileće šnicle bi trebalo da budu oko 1 cm debele. Piletinu posolite i pospite biberom po ukusu. Tanko premažite senfom.
  5. Paniranje pilećih šnicli: pileće šnicle prvo stavite u brašno, sa obe strane, otresajući višak. Zatim stavite u umućena jaja, i pustite da se višak blago ocedi. Zatim stavite u masu prezli i parmezana, blago pristikajući sa obe strane. Ostavite sa strane, dok ne ispanirate sve šnicle.
  6. U tiganju za prženje, zagrejte 6 kašika maslinovog ulja. Temperatura bi trebalo da je malo jača od srednje. Šnicle pržite u nekoliko serija, a preostalih 2 kašike maslinovog ulja dodajte, kad se količina ulja smanji. Šnicle pržite dok svaka strana ne porumeni (oko 4 minuta svaka strana).
  7. Gotove pržene šnicle ostavite na papirnom ubrusu da se ocede. Služite ukrašeno zelenom salatom i listovima svežeg peršuna, uz kriške limuna.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.